Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά επιστρέφει – Σημειώνονται εισροές κεφαλαίων

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά επιστρέφει – Σημειώνονται εισροές κεφαλαίων
Οι μη τραπεζικές μετοχές έχουν αυξήσει την κεφαλαιοποίησή τους από τις αρχές του χρόνου κατά 5%, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ
Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά επιστρέφει εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, στην τοποθέτησή του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Στη συνέχεια σημείωσε πως από τον περασμένο Αύγουστο (8/2015) καταγράφεται εισροή κεφαλαίων, ενώ επεσήμανε πως η πτώση του Γενικού Δείκτη οφείλεται στην πτώση των τραπεζών, ενώ οι μη τραπεζικές μετοχές έχουν αυξήσει την κεφαλαιοποίησή τους από τις αρχές του χρόνου κατά 5%.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται στην 5η θέση πανευρωπαϊκά στην άντληση κεφαλαίων, πάνω και από το γερμανικό χρηματιστήριο.
Ο αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει η ελληνική κεφαλαιαγορά για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στιγμή που περιορίζεται σημαντικά ο δανεισμός, επισημαίνοντας ότι, παγκοσμίως, υπάρχει η τάση για αξιοποίηση των κεφαλαιαγορών σε ένα περιβάλλον απομόχλευσης.
Σύμφωνα με έρευνα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα χρειάζονται κεφάλαια ύψους 4 με 5 δισ. ευρώ (1 δισ. για νέα επιχειρηματικότητα) και ένα σημαντικό μέρος από αυτά μπορεί να δώσει η κεφαλαιαγορά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης