Τελευταία Νέα
Οικονομία

Nowotny (ΕΚΤ): Δεν θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεις οι ελληνικές τράπεζες

tags :
Nowotny (ΕΚΤ): Δεν θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεις οι ελληνικές τράπεζες
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας βλέπει ότι τα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα έφεραν σταθεροποίηση
Τα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα έφεραν μια συγκεκριμένη σταθεροποίηση στη χώρα, τόνισε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny, παρουσιάζοντας σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2015 στην Επιτροπή Δημοσιονομικών της αυστριακής Βουλής την εξαμηνιαία Έκθεσή του.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει για την Αυστρία μεγαλύτερη ανάπτυξη μέσα στο 2016 σε σχέση με το 2015.
Κατά τη συζήτηση, και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο ίδιος εκτίμησε πως μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεις.
Όπως επισήμανε ο αυστριακός σε σχέση με την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μακροπρόθεσμα ως στόχο να υπάρχει η συμμετοχή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Για την Αυστρία, ο ίδιος προβλέπει πως, ενόψει μιας βραδείας ανάκαμψης και του συνεχιζόμενου χαμηλού πληθωρισμού στο χώρο της Ευρωζώνης, θα υπάρξει μεν επανεκκίνηση των επενδύσεων, ωστόσο η ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίσει να εμφανίζει στασιμότητα.
Ως προς τον πληθωρισμό στην Αυστρία, εκτιμά πως θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο από το 0,9% εφέτος σε ένα 1,6% τον επόμενο χρόνο - γεγονός που η Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας ανάγει στις αυξανόμενες τιμές στις πρώτες ύλες , αλλά και στη φορολογική μεταρρύθμιση στη χώρα, που κατά την εκτίμησή του θα αυξήσει το ποσοστό του πληθωρισμού τα δύο επόμενα χρόνια κατά 0,2%.
Συνολικά στην Ευρωζώνη, το ποσοστό πληθωρισμού βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 2%, κάτω δηλαδή από εκείνο που θεωρείται ως σταθερότητα τιμών, με την ΕΚΤ να αντιδρά σε αυτή την εξέλιξη με τη διάθεση ρευστότητας, το ύψος του ποσού της οποίας, ο ίδιος ο Ewald Nowotny εκτίμησε στα 500 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης