Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Ελλάδα θέλουν φορο-έκτρωμα 50% και στις ΗΠΑ εξετάζουν την κατάργηση του φόρου επί των κερδών του κεφαλαίου

Στην Ελλάδα θέλουν φορο-έκτρωμα 50% και στις ΗΠΑ εξετάζουν την κατάργηση του φόρου επί των κερδών του κεφαλαίου
Στην Ελλάδα η ευφάνταστη ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στους δανειστές να επιβληθεί φόρος 50% για ποσά πάνω από 30 χιλ ευρώ πρόκειται προφανώς για πρόταση έκτρωμα
Ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο οικονομικό και ιδεολογικό σύστημα, δίνει την ευκαιρία στον πολίτη να ξεχωρίσει και να προοδεύσει.
Ο καπιταλισμός όμως στην γνήσια του μορφή σχεδόν πουθενά δεν εφαρμόζεται, έχουν εμφανιστεί δεκάδες παραλλαγές του καπιταλισμού.
Παραδοσιακά οι ΗΠΑ θεωρούνται η κοιτίδα του καπιταλισμού και η Ελλάδα μια ιμιτασιόν έκδοση ενός παρακμασμένου καπιταλισμού.
Στην Ελλάδα η ευφάνταστη ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στους δανειστές να επιβληθεί φόρος 50% για ποσά πάνω από 30 χιλ ευρώ πρόκειται προφανώς για πρόταση έκτρωμα που παραβιάζει κάθε αρχή αναλογικότητας.
Η πρόταση αυτή πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων εκεί που πραγματικά ανήκει.
Και ενώ στην Ελλάδα υπερφορολογούνται τα πάντα κατά τρόπο απαράδεκτο και αντιαναπτυξιακό στις ΗΠΑ ο Γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο υπέβαλλε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση.
Προτείνει την πλήρη εξάλειψη των φόρων επί των κερδών του κεφαλαίου.
Στις ΗΠΑ οι μισοί από τους φόρους επί των μερισμάτων και των κεφαλαιουχικών κερδών πληρώνονται, από το 0,1% των πλουσιότερων Αμερικανών.
Ένα άλλο 29% των φόρων επί των κερδών του κεφαλαίου καταβάλλονται από το 0,9% των αμερικανών.
Το 99% του πληθυσμού πληρώνει μόνο το 21% του συνόλου επί των κεφαλαιακών κερδών. 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης