Τελευταία Νέα
Οικονομία

Pearce (πρέσβης ΗΠΑ): Σταθερή η θέση των ΗΠΑ - Η Ελλάδα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους

Pearce (πρέσβης ΗΠΑ): Σταθερή η θέση των ΗΠΑ - Η Ελλάδα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους
«Η θέση των ΗΠΑ ως προς το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει», τονίζει ο πρέσβης της χώρας
«Σταθερή παραμένει η θέση των ΗΠΑ σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Εκτιμά ότι χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους για να υπάρξει ανάκαμψη».
Την αμερικανική στάση ως προς το ελληνικό ζήτημα κατέστησε σαφή η David Pearce, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με σημερινή (28/4) δήλωσή του.
Παράλληλα, υπογράμμισε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που θα μπορέσουν να τονώσουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.
Τόνισε επίσης τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τη σπουδαιότητα που έχει η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά, μέσω της ελάφρυνσης αυτού.
Αναλυτικότερα, ο πρέσβης Pearce σημείωσε: «Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιστρέψει η ανάπτυξη στη χώρα.
Έχουμε, επίσης, δηλώσει επανειλημμένα την υποστήριξή μας στο ΔΝΤ, που ζητά από τους Έλληνες να πραγματοποιήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε εύθετο χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης