Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 9 ή 10 Μαΐου - Δικλείδα ασφαλείας το αίτημα του πρωθυπουργού για Σύνοδο

tags :
Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 9 ή 10 Μαΐου - Δικλείδα ασφαλείας το αίτημα του πρωθυπουργού για Σύνοδο
Δεν αποκλείεται δε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσκαλέσει σε συνάντηση τους κ.κ. Τσακαλώτο, Schaeuble, Sapin και τους επικεφαλής των τριών θεσμών, κ.κ. Draghi, Juncker και Lagarde, ώστε να υπάρξει «λευκός καπνός» πριν το Eurogroup
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να συνεδριάσουν εκτάκτως για την Ελλάδα στις 9 ή 10 Μαΐου, με στόχο να υπάρξει διέξοδος από το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών.
Τις ημερομηνίες αυτές αναφέρει ως πιθανές η τηλεόραση του ANT1, επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Το πρακτορείο Reuters, που αναμεταδίδει την πληροφορία, υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ζήτησε να οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή Eurogroup τις προσεχείς ημέρες, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της αβεβαιότητας για το κατά πόσο η χώρα μπορεί να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της.
Ο Jeroen Dijsselbloem φέρεται να προσανατολίζεται σε σύγκληση του Eurogroup τη Δευτέρα 9 Μαΐου ή την Τρίτη 10 Μαΐου, ωστέ να υπάρξει ο χρόνος για τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.
Δεν αποκλείεται δε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσκαλέσει σε συνάντηση τους κ.κ. Τσακαλώτο, Schaeuble, Sapin και τους επικεφαλής των τριών θεσμών, κ.κ. Draghi, Juncker και Lagarde, ώστε να υπάρξει «λευκός καπνός» πριν το Eurogroup.
Παρόλα αυτά, το αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού για Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που έτυχε παρασκηνιακής υποστήριξης από την Γαλλία παραμένει στο τραπέζι και αποτελεί δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που το Eurogroup στις 9 ή 10 Μαΐου δεν καταλήξει, οπότε και θα συγκληθεί αυτομάτως Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις 14 ή 15 Μαΐου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης