Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Dombrovskis: Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Μία από τις προτάσεις που εξετάζουν οι ευρωπαίοι δανειστές είναι η αγορά του ελληνικού χρέους που διακρατεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν
«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, μιλώντας σε εκδήλωση του ιστότοπου Politico.
Η Κομισιόν εργάζεται για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, παρότι, όπως ανέφερε, υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των δανειστών για τα μέτρα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Όπως ανέφερε, κάτι που άλλωστε είναι γνωστό, το ΔΝΤ έχει διαφορική ανάλυση από την Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να επιτευχθούν οι συμπεφωνημένοι δημοσιονομικοί στόχοι.
Ο Dombrovskis επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Ευρωπαίοι εξετάζουν την πρόταση του ESM να εξαγοράσουν δάνεια που έχει δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και να τα αντικαταστήσουν με ευρωπαϊκά δάνεια, τα οποία έχουν χαμηλότερο επιτόκιο και καλύτερους όρους.
Ερωτηθείς σχετικά με το πόσα μέλη θα έχει η Ευρωζώνη μέσα στα επόμενα χρόνια, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για διεύρυνση και όχι περιορισμό της νομισματικής ένωσης, απορρίπτοντας έμμεσα το ενδεχόμενο Grexit, ήτοι αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Αξίζει, τέλος, να αν επισημανθεί ότι ο Dombrovskis κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τουλάχιστον τα επόμενα πέντε χρόνια.
«Η διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε. είναι περίπλοκη και πρέπει να πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις… Εκτιμώ ότι αυτό δε μπορεί να γίνει το άμεσο μέλλον [στην περίπτωση της Τουρκίας], σίγουρα όχι τα επόμενα πέντε χρόνια», είπε συγκεκριμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης