Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Η συμφωνία για την Ελλάδα είναι καλή - Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έδειξαν υπευθυνότητα

Moscovici: Η συμφωνία για την Ελλάδα είναι καλή - Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έδειξαν υπευθυνότητα
«Είμαστε πολύ κοντά στην αποδέσμευση κεφαλαίων, που θα βοηθήσουν σημαντικά την Ελλάδα», υποστήριξε ο Pierre Moscovici
«Γυρίσαμε μια μεγάλη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού προγράμματος», υποστήριξε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη συνέντευξη Τύπου, μετά το Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Όπως, χαρακτηριστικά, επισήμανε «οι ελληνικές αρχές επέδειξαν υπευθυνότητα, καθώς έλαβαν μέτρα 2 δισ. ευρώ που ήταν απαραίτητα», ενώ προσέθεσε ότι πλέον υπάρχει στην Ελλάδα ένα νέο πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και μηχανισμός έκτακτης ανάγκης.
«Είμαστε πολύ κοντά στην αποδέσμευση κεφαλαίων, που θα βοηθήσουν σημαντικά την Ελλάδα», τόνισε ο Moscovici, χαρακτηρίζοντας καλή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε και καθιστώντας σαφές ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έδειξαν υπευθυνότητα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών.
Ο Pierre Moscovici διευκρίνισε ότι τα προαπαιτούμενα αφορούν κυρίως μικρές διορθώσεις, ενώ υποστήριξε πως οι ελληνικές αρχές διατράνωσαν τη δική τους συμφωνία με αυτές τις διορθώσεις.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης