Τελευταία Νέα
Οικονομία

Thomsen: Τα μέτρα για το ελληνικό χρέος θα αποφασιστούν στο τέλος του προγράμματος - Το ΔΝΤ επέδειξε ευελιξία

tags :
Thomsen: Τα μέτρα για το ελληνικό χρέος θα αποφασιστούν στο τέλος του προγράμματος - Το ΔΝΤ επέδειξε ευελιξία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επέδειξε ευελιξία στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και τα μέτρα για την ελάφρυνσή του θα αποφασιστούν στο τέλος του προγράμματος, υποστήριξε ο Poul Thomsen, ο οποίος συμμετείχε στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, κατά τη συνέντευξη Τύπου.
«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο», προσέθεσε το ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ.
Όπως ανέφερε «συμφωνήθηκε η μεθοδολογία καθορισμού του χρέους», ενώ επισήμανε πως «οι ευρωπαίοι εταίροι κάνουν το παν για να ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας».
Στη συνέχει κατέστησε σαφές ότι η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους πρέπει να δώσει θετικά αποτελέσματα για να συμμετάσχει το Ταμείο στο πρόγραμμα, αλλά και ότι τα προαπαιτούμενα τηρούνται στο 100%.
Ο Thomsen χαιρέτισε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό βήμα» την υιοθέτηση του πακέτου μέτρων από την ελληνική Βουλή.
Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε καλοδεχούμενο βήμα την ξεχωριστή υπηρεσία εσόδων.
Κληθείς να διευκρινίσει, ο Thomsen υποστήριξε ότι το ΔΝΤ πρέπει να αξιολογήσει την επάρκεια των μέτρων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μέτρα που θα πρέπει να αποκρυσταλλωθούν.
Όπως ανέφερε, έπειτα από σχετική ερώτηση για το ζήτημα του χρέους, «το ΔΝΤ ήθελε τα μέτρα να είναι εμπροσθοβαρή μέτρα, ωστόσο συναινέσαμε να αποφασιστούν στο τέλος του προγράμματος», καθώς, όπως είπε, «το Ταμείο αναγνώρισε ότι η Ευρώπη μπορεί να αποδώσει στα μέτρα που αποφασίστηκαν».
«Η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και τα μέτρα να αποδώσουν», ανέφερε, επίσης.
Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για την εξαγορά των δανείων του Ταμείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης