Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Αναμένεται πτώση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής λόγω Brexit

tags :
Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Αναμένεται πτώση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής λόγω Brexit
Πέρυσι είχαν επισκεφτεί τη χώρα μας 2,5 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες, με αποτέλεσμα τα έσοδα να ανέλθουν σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ
Ψυχραιμία συνιστά στους παράγοντες του τουρισμού ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, σημειώνοντας όμως ότι δικαίως ανησυχούν για τυχόν πτώση του τουρισμού μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πτώση της στερλίνας.
Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης, πέρυσι είχαν επισκεφτεί τη χώρα μας 2,5 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες, με αποτέλεσμα τα έσοδα να ανέλθουν σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Εκτίμησε ότι μετά τις εξελίξεις στη Βρετανία είναι λογικό να υπάρξει πτώση στα έσοδα, κυρίως από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που αναμένονταν να φτάσουν φέτος τα 500.000 άτομα.
“Περιμέναμε το last minute σε μια χρονιά που είχε πάρα πολλά προβλήματα, το προσφυγικό, την υπερφορολόγηση, την τρομοκρατία στις Βρυξέλλες, με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστή για να καλύψουμε τα κενά και να πετύχουμε ένα νέο ρεκόρ. Με δεδομένο ότι η παγκόσμια και ειδικά η ευρωπαϊκή οικονομία αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ μουδιασμένη είναι βέβαιο ότι θα πέσει ο ρυθμός του”, τόνισε ο κ. Ανδρεάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης