Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αξιωματούχοι ΕΕ: «Σκούρα» τα πράγματα για την Ελλάδα, λόγω Brexit - Τον Ιούλιο τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου

Αξιωματούχοι ΕΕ: «Σκούρα» τα πράγματα για την Ελλάδα, λόγω Brexit - Τον Ιούλιο τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου
Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει πιο γρήγορα το πρόγραμμα της, ώστε να μην υπάρξουν επιπλοκές λόγω του Brexit
Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει ό,τι φοβόταν η ελληνική κυβέρνηση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ότι δηλαδή η αντιμέτωπιση της θα πάρει ακόμα χειρότερη τροπή.
Ένα πρώτο δείγμα του τι μέλλει γενέσθαι έδωσαν σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους.
Όπως επεσήμαναν, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει πιο γρήγορα το πρόγραμμα της, ώστε να μην υπάρξουν επιπλοκές λόγω του Brexit.
Μάλιστα, τόνισαν ότι μπορεί η Ελλάδα να είναι η πιο προστατευμένη χώρα του Νότου λόγω του προγράμματος, ωστόσο η υπομονή θα είναι μικρότερη, ενόψει και της επόμενης αξιολόγησης τον φθινόπωρο.
Αναφερόμενοι στα προαπαιτούμενα της επόμενης αξιολόγησης σημείωσαν ότι είναι 43 και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι άξονες της επόμενης αξιολόγησης είναι τρεις: η απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων, οι παρεμβάσεις στο δημόσιο (ειδικά μισθολόγια περιλαμβανομένων των ένστολων, βαθμολόγιο) και οι τομές στην δικαιοσύνη (με την νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων).
Πάντως, οι ίδιοι αξιωματούχοι ζήτησαν ουσιαστικά την άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου. «Δεν υπάρχει λόγος τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου να μην γίνουν τουν Ιούλιο ή έστω τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει δικαιολογία έαν δεν γίνουν» είπαν σχετικά με το πακέτο που συνδέεται με τα 2,8 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης