Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόσκληση του ΣΕΒ σε γερμανικές εταιρείες για επιχειρηματικές συνεργασίες

Πρόσκληση του ΣΕΒ σε γερμανικές εταιρείες για επιχειρηματικές συνεργασίες
Ο ΣΕΒ κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν σε παραγωγικούς τομείς με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.
Την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των logistics, των κατασκευών, των φαρμάκων, του τουρισμού, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων, αναζήτησαν οι εκπρόσωποι ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων στη συνάντηση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ σήμερα (30/6) στο πλαίσιο της επίσκεψης του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας Sigmar Gabriel στην Αθήνα.
Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε, ότι οι δύο χώρες έχουν ισχυρή επιχειρηματική συνεργασία και οικονομικούς δεσμούς.
Στο σημείο αυτό ο κ. Μπίτσιος παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία παραμένει ένας από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδος, τόσο ως προς τις εξαγωγές, όσο και ως προς τις εισαγωγές.
Ενδεικτικά, όπως σημείωσε, το 2015 οι ελληνικές εξαγωγές προς την Γερμανία κατέγραψαν αύξηση 6% σε σχέση με το 2014 φθάνοντας τα 1,9 δισ. ευρώ.
Από την άλλη, ενώ οι ελληνικές εισαγωγές σημείωσαν ελαφριά μείωση της τάξεως του -3% φθάνοντας τα 4,7 δισ. ευρώ, αυτό δεν επηρέασε τον όγκο του διμερούς εμπορίου, ο οποίος παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το 2014.
Κάλεσε τέλος τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν σε παραγωγικούς τομείς με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης, όπως είναι τα logistics, αγροδιατροφή, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, πληροφορική, φάρμακα, υγεία.
Αλλά και σε άλλους τομείς πιο καινοτόμους, όπως βιοτεχνολογία, καλλιτεχνικές παραγωγές, μόδα, κ.ά., όπου η Ελλάδα μπορεί να κτίσει «brand name» και να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις.
Ακολούθησε συζήτηση για κλάδους διμερούς ενδιαφέροντος και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων είχαν τη δυνατότητα για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των 40 Γερμανικών επιχειρήσεων, που συνοδεύουν τον αντικαγκελάριο στην Αθήνα.
Από τις συναντήσεις αυτές αναδείχθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών, της ενεργειακής εξοικονόμησης, της πληροφορικής, των εφαρμογών της τεχνολογίας, του τουρισμού, των φαρμάκων, του χρηματοπιστωτικού τομέα και των κατασκευών.
Σημειώνεται, ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια ακόμα διεθνή δράση του ΣΕΒ ώστε να καταστεί η Ελλάδα επενδυτικός προορισμός και να διευρυνθεί το διασυνοριακό εμπόριο.
Εκτός των ελληνικών επιχειρήσεων, παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL).
Η επιχειρηματική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης