Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χρ. Σπίρτζης: Ειδικό βάρος σε υποδομές και συνδυασμένες μεταφορές την επόμενη 10ετία

Χρ. Σπίρτζης: Ειδικό βάρος σε υποδομές και συνδυασμένες μεταφορές την επόμενη 10ετία
Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, υποστήριξε πως παραμένει υπό τον έλεγχο της εταιρείας η διαχείριση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας
Την επόμενη 10ετία πρέπει να πέσει ειδικό βάρος από τις ελληνικές κυβερνήσεις στις υποδομές και τις συνδυασμένες μεταφορές, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
Όπως τόνισε, στις προτεραιότητες του υπουργείου του είναι η σύνδεση των μέσων σταθερής τροχιάς με τα λιμάνια, πύλες της χώρας, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τους κάθετους άξονες.
Επίσης, έμφαση θα δοθεί στην Σιδηροδρομική Εγνατία, τον άξονα των δυτικών Βαλκανίων και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τις παρευξείνιες χώρες καθώς και στη σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τον Πειραιά, της Καβάλας με την Αλβανία, και στη βελτίωση της γραμμής Θεσσαλονίκης- Σκοπίων.
Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, υποστήριξε πως παραμένει υπό τον έλεγχο της εταιρείας η διαχείριση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης