Τελευταία Νέα
Οικονομία

Περαιτέρω χρηματοδότηση προς την ελληνική οικονομία ζητά από την EBRD ο Σταθάκης

Περαιτέρω χρηματοδότηση προς την ελληνική οικονομία ζητά από την EBRD ο Σταθάκης
Ο υπουργός ενημερώθηκε για την αναμενόμενη χρηματοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ του TAP από την EBRD τους αμέσως επόμενους μήνες
Περαιτέρω χρηματοδότηση προς την ελληνική οικονομία ζήτησε σήμερα 22/7 από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ο Γιώργος Σταθάκης, κατά τις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον υπουργό Οικονομίας στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οι οποίες και επλήγησαν καίρια από την κρίση.
Ο κ. Σταθάκης, αφού ενημερώθηκε σχετικά από τα στελέχη της Τράπεζας για την ολοκλήρωση της συμβασιοποίησης του προγράμματος διεθνών εμπορικών πιστώσεων προς τις ελληνικές τράπεζες, παραβρέθηκε στην υπογραφή σχετικών συμβάσεων με την Alpha Bank και την Eurobank.
Επίσης, ενημερώθηκε και για τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της EBRD σχετικά με τη συμμετοχή στην πλατφόρμα αναδιάρθρωσης δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, της Eurobank και της Alpha Bank.
Σε ότι αφορά τον TAP, ο υπουργός ενημερώθηκε για την αναμενόμενη χρηματοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ του έργου από την EBRD τους αμέσως επόμενους μήνες, ενώ εξετάστηκε και η διαδικασία συμμετοχής της στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε τελετή για την υπογραφή τροποποίησης του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας με την EBRD («Amendment to Greek TC Agreement»).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης