Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προαιρετικά και επ' αόριστον πλέον το Φορολογικό Πιστοποιητικό εταιρειών και επιχειρήσεων

tags :
Προαιρετικά και επ' αόριστον πλέον το Φορολογικό Πιστοποιητικό εταιρειών και επιχειρήσεων
Το ετήσιο Φορολογικό Πιστοποιητικό εκδίδεται πλέον προαιρετικά για τις ΑΕ, ΕΠΕ και υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων, χωρίς να προβλέπονται κυρώσεις.
Σημαντικές μεταβολές σε ό,τι αφορά στο Φορολογικό Πιστοποιητικό για τις Ανώνυμες Εταιρείες, τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων επιφέρει η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα, παρατείνεται η διαδικασία έκδοσης του ετήσιου Φορολογικού Πιστοποιητικού για τις παραπάνω εταιρείες και επιχειρήσεις, των οποίων οι οικονομικές καταστάσεις ελέγχονται υποχρεωτικά από νόμιμους ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία.
Το ετήσιο Φορολογικό Πιστοποιητικό εκδίδεται πλέον προαιρετικά για τις παραπάνω εταιρείες και επιχειρήσεις, χωρίς να προβλέπονται οι σχετικές κυρώσεις, που ίσχυαν με προγενέστερες διατάξεις.
Το ετήσιο Φορολογικό Πιστοποιητικό προσλαμβάνει χαρακτήρα πληροφοριακό για τη Φορολογική Αρχή.
Οι παραπάνω εταιρείες και επιχειρήσεις για τις οποίες εκδίδεται το ετήσιο πιστοποιητικό, υποχρεούνται να αναθέτουν ανά 5 έτη την έκδοση του ετήσιου Φορολογικού Πιστοποιητικού σε διαφορετικό νόμιμο ελεγκτή ή ελεγκτικό γραφείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης