Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της βρετανικής φορολογικής διοίκησης είχε στο Λονδίνο ο ΓΓΔΕ

tags :
Ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της βρετανικής φορολογικής διοίκησης είχε στο Λονδίνο ο ΓΓΔΕ
Ο ΓΓΔΕ παρακολούθησε σειρά παρουσιάσεων, που αφορούσαν από τη γενικότερη δομή και λειτουργία της βρετανικής φορολογικής διοίκησης μέχρι πιο εξειδικευμένους τομείς.
Για τον τρόπο λειτουργίας της βρετανικής φορολογικής διοίκησης (HMRC) ενημερώθηκε στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.
Ο ΓΓΔΕ παρακολούθησε σειρά παρουσιάσεων, που αφορούσαν από τη γενικότερη δομή και λειτουργία της βρετανικής φορολογικής διοίκησης μέχρι πιο εξειδικευμένους τομείς, όπως η εκπαίδευση του προσωπικού στις φορολογικές ακαδημίες του Ηνωμένου Βασιλείου, η αξιοποίηση πληροφοριοδοτών, η επικοινωνία και χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο κ. Πιτσιλής που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, χαρακτήρισε "πολύ ενδιαφέρουσες" τις παρουσιάσεις, ενώ έδωσε έμφαση στο κομμάτι της εκπαίδευσης των υπαλλήλων.
Σημειώνεται, ότι πρόσφατα περίπου 10 Έλληνες υπάλληλοι ολοκλήρωσαν πρόγραμμα μαθητείας της Γαλλικής Εφορίας, ενώ τρεις υπάλληλοι θα μεταβούν τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι, για να πραγματοποιήσουν τον πλήρη εκπαιδευτικό κύκλο των Γάλλων συναδέλφων τους, που διαρκεί συνολικά ενάμιση χρόνο.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ταξίδια στο εξωτερικό, με σκοπό να εξεταστεί, κατά πόσο στοιχεία της φορολογικής διοίκησης άλλων χωρών μπορούν να αφομοιωθούν από τις ελληνικές αρχές.
Για τον ίδιο λόγο σχεδιάζεται για το μέλλον επίσκεψη και στις ΗΠΑ.
Ο κ. Πιτσιλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είπε, ότι η ΓΓΔΕ έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, που θα απαιτήσουν σκληρή δουλειά, από την ενίσχυση και την αλλαγή του τρόπου ελέγχων, οι οποίοι μέχρι στιγμής βασίζονταν υπερβολικά στην νοοτροπία του προστίμου, μέχρι την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού σε μια "εξαιρετικά υποστελεχωμένη" υπηρεσία.
Χαρακτήρισε "προσωπικό στοίχημα" την αξιολόγηση της βιωσιμότητας και διαχείριση των επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ σημείωσε, ότι στο μέτωπο των εισπράξεων τα πράγματα "πάνε καλά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης