Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure (ΕΚΤ): Τα επιτόκια της ΕΚΤ θα μείνουν σε χαμηλά επίπεδα εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής

Coeure (ΕΚΤ): Τα επιτόκια της ΕΚΤ θα μείνουν σε χαμηλά επίπεδα εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής
Τα αρνητικά επιτόκια και οι αγορές παγίων από την ΕΚΤ υπήρξαν «πολύ αποτελεσματικά» για τη στήριξη της ανάπτυξης και του πληθωρισμού
Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας μπορεί να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα εκτός κι αν υπάρξει συνεργασία με άλλα κέντρα εξουσίας με τον κίνδυνο ωστόσο να παραμείνουν στα χαμηλότερα επίπεδα τους.
Αυτό δήλωσε σε ομιλία του ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο τραπεζιτών στο Jackson Hole,ο οποίος προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της υπάρχουσας νομισματικής πολιτικής.
Σύμφωνα με το Reuters το μέλος της ΕΚΤ είπε ότι «η Κεντρική Τράπεζα μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να στραφεί πιο συχνά σε μη συμβατικά μέτρα πολιτικής όπως τα αρνητικά επιτόκια και οι αγορές παγίων με στόχο τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης».
Ο Benoit Coeure φαίνεται να συμφωνεί με τις δηλώσεις της Προέδρου της Fed, Janet Yellen τη Παρασκευή η οποία δήλωσε ότι «ότι αναμένει ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη στήριξη της ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας εργαλεία που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της κρίσης ή νέα».
Ο Coeure υπογράμμισε πως τα αρνητικά επιτόκια και οι αγορές παγίων από την κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης υπήρξαν «πολύ αποτελεσματικά» για τη στήριξη της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης