Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο Μαραθώνιος της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν σε… 90 ημέρες και το deal έκπληξη

tags :
Ο Μαραθώνιος της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν σε… 90 ημέρες και το deal έκπληξη
Deal του Alpha με ξένο όμιλο με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα λίγο πριν τη δημοπρασία
Μέχρι αργά χθες το βράδυ - μεσάνυκτα 1ης Σεπτεμβρίου του 2016 - συνεχιζόταν η διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες οι οποίες φαίνεται να κρύβουν πολλές εκπλήξεις καθώς υπάρχουν κρυφές συμμαχίες επιχειρηματιών που θεωρείτο ότι θα κατέβουν για την … τιμή των όπλων στο διαγωνισμό.
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προδιαθέτει σε υψηλά τιμήματα δεδομένων των βημάτων τιμής και των χρόνων αντίδρασης των συμμετεχόντων στη δημοπρασία.
Σε κάθε περίπτωση ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει το χρόνο λήξης της διαδικασίας δεδομένου ότι οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται διαρροές με στόχο της δημιουργία σύγχυσης.
Η μόνη διαρροή που φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι ότι την Τρίτη πρώτη ημέρα του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε η διαδικασία για μια μόνο.
Η διαρροή στη συνέχεια επιχειρήθηκε να «μαζευτεί» με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται πως ούτε η ίδια έχει πληροφόρηση πράγμα που φαίνεται να μην ισχύει.
Εν τω μεταξύ πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ο όμιλος Alpha έχει έλθει πριν την διαδικασία σε συμφωνία με ξένο επενδυτικό σχήμα προερχόμενο από χώρα της πρώην Ανατολικής Ευρώπης προκειμένου αυτό να συμμετάσχει και στην προσπάθεια λήψης αδείας και εφ όσον υπάρχει θετική κατάληξη στο μετοχικό σχήμα του σταθμού.
Το εν λόγω μετοχικό σχήμα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος σε μεγάλου μεγέθους εισηγμένη εταιρία.
Η συμμετοχή αυτή μένει να πιστοποιηθεί με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προβλέπει η σχετική προκήρυξη μετά την κατακύρωση και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, τα σχήματα που βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα αποχωρήσουν από τον χώρο ενώ η επιτροπή του διαγωνισμού θα συντάξει πίνακα προσωρινών πλειοδοτών και για κάθε άδεια και για κάθε φάση της άδειας και για το σύνολο των αδειών.
Στη συνέχεια εντός 5 ημερών θα γίνει έλεγχος πόθεν έσχες αυτών που πλειοδότησαν καθώς και έλεγχος οικονομικής επάρκειας δηλαδή αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν το τίμημα που προσέφεραν.
Μετά τον έλεγχο θα συνταχθεί οριστικός πίνακας και εντός 15 ημερών όσοι πλειοδότησαν για τις τέσσερις άδειες θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη εκ των τριών ισόποσων δόσεων του τιμήματος (η δεύτερη καταβάλλεται εντός 12 μηνών και η Τρίτη εντός 24 μηνών). Στη συνέχεια και εντός 90 ημερών ο Υπουργός Επικρατείας θα υπογράψει την παροχή των τηλεοπτικών αδειών.
Επισημαίνεται ότι και οι 4 λήπτες αδείας θα πρέπει να εκπέμπουν σήμα υψηλής ευκρίνειας (High Definition).

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης