Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα προαπαιτούμενα θα έχουν εκπληρωθεί πριν το EWG, με στόχο εκταμίευση της δόσης στις 10/10

Τα προαπαιτούμενα θα έχουν εκπληρωθεί πριν το EWG, με στόχο εκταμίευση της δόσης στις 10/10
Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζονται αισιόδοξοι πως ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι τα προαπαιτούμενα να έχουν εκπληρωθεί εντός των επόμενων ημερών και πάντως πριν τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, αναφέρουν πηγές με καλή γνώση του ζητήματος.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως απώτερος σκοπός είναι η διαδικασία της β’ αξιολόγησης να έχει ολοκληρωθεί έως το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, οπότε και θα εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Ε. Τσακαλώτου, Γ. Σταθάκη και Γ. Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όπου διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεγάλη πρόοδος σε όλα τα θέματα.
Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζονται αισιόδοξοι πως ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν, τα οποία αφορούν στο Ταμείο, την εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.
Η κυβέρνηση αποσκοπεί στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ μέσω κινήτρων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και, σε αυτό το πλαίσιο, θα εξετασθεί και το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης