Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Όχι» στο νέο μισθολόγιο λένε 6 Δικαστικές Ενώσεις – Ζητούν την καταβολή των αναδρομικών τους

tags :
«Όχι» στο νέο μισθολόγιο λένε 6 Δικαστικές Ενώσεις – Ζητούν την καταβολή των αναδρομικών τους
Οι δικαστικοί εκτιμούν, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να νομοθετήσει νέο μισθολόγιο με περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των νέων δικαστικών λειτουργών.
Την αντίδρασή τους στην πιθανότητα περαιτέρω μειώσεων των αποδοχών τους εξέφρασαν οι πρόεδροι έξι δικαστικών Ενώσεων στη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη με θέμα το νέο ειδικό μισθολόγιο και την καταβολή των αναδρομικών τους.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι έξι Ενώσεις, οι δικαστικοί εκτιμούν, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να νομοθετήσει νέο μισθολόγιο με περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των νέων δικαστικών λειτουργών.
Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για σχεδιασμό περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους "με μεθόδους και τεχνάσματα που όχι μόνο δεν συνάδουν με το κύρος του λειτουργήματος και της αποστολής τους ως οργάνων της τρίτης πολιτειακής εξουσίας, ισότιμης προς τις άλλες δύο, αλλά και παραβιάζουν πολλαπλώς αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου, του άρθρου 88 του Συντάγματος, σύμφωνα με τις οποίες οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών δεν μπορεί να είναι κατώτερες των οργάνων των άλλων δυο λειτουργιών και δεν μπορούν να υποστούν νέες μειώσεις πέραν των ήδη επιβληθεισών".
Παράλληλα, αναφέρουν ότι έθεσαν στον κ. Χουλιαράκη "τα εκκρεμή ζητήματα της καταβολής του 50% των αναδρομικών περικοπών" σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση 127/2016 του Μισθοδικείου, "της φορολογικής απαλλαγής του 25% των αποδοχών σύμφωνα με την απόφαση 89/2013 του ίδιου δικαστηρίου και της άρσης της αναστολής των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών".
Ο κ. Χουλιαριάκης ανέφερε συμφώνα με την ανακοίνωση των Ενώσεων, ότι τα θέματα αυτά "θα ρυθμιστούν, εάν και όταν αρθούν οι δημοσιονομικές δυσκολίες και πάντως όχι πριν από το καλοκαίρι του 2018, δεχόμενος να συζητήσει τα θέματα εκ νέου με τις Ενώσεις, όταν γίνουν οι υπολογισμοί για το κόστος που θα έχει η υλοποίηση των αποφάσεων για τον προϋπολογισμό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης