Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ρέτσος (ΠΟΞ): Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών των ξένων τουριστών

Ρέτσος (ΠΟΞ): Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών των ξένων τουριστών
«Έχουμε καλό προϊόν και οι ξένοι ζητάνε Ελλάδα»
Αισιόδοξος σχετικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού παρά τους δύσκολους καιρούς εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος.
«Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών των ξένων τουριστών για διακοπές.
Έχουμε καλό προϊόν και οι ξένοι ζητάνε Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό πλέον δεν θα πρέπει να μετράμε νούμερα αφίξεων, “κεφάλια” τουριστών που μας επισκέπτονται, αφού αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα.
Πρέπει να επικεντρωθούμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνεπάγονται από τον μεγάλο αριθμό των αφίξεων για τη χώρα και, συγκεκριμένα, πόσα χρήματα εισπράττει η ελληνική οικονομία», ανέφερε σε σημερινές (28/9) του δηλώσεις σε δημοσιογράφους, τονίζοντας πως το 2017 θα είναι ένας έτος γεμάτο μεγάλες προκλήσεις:
«Οι προκλήσεις του 2017 είναι η ανάκαμψη της αγοράς της Τουρκίας, η προσέλκυση νέων αγορών για τον ελληνικό τουρισμό, το προσφυγικό αλλά και η εξέλιξη του θέματος των κόκκινων δανείων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων».
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, εκτίμησε πως για να επιτευχθεί ο στόχος των επιπλέον 200 εκατ. ευρώ εσόδων (σε σχέση με το 2015), «θα πρέπει το επόμενο τρίμηνο τα έσοδα να κινηθούν στο +500 εκατ. ευρώ, κάτι που φαίνεται δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο».
Απαντώντας στο πώς, ενώ η Ελλάδα σημειώνει και νέο ρεκόρ αφίξεων, αυτό δε μεταφράζεται σε αύξηση των εσόδων, ο κ. Ρέτσος απέδωσε το γεγονός στη μείωση της διάρκειας της μέσης παραμονής των ξένων επισκεπτών, στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στην αδυναμία να προσελκύσει η Ελλάδα υψηλής οικονομικής στάθμης τουρίστες.
«Ξέρουμε ότι μείωση του ΦΠΑ δεν μπορεί να υπάρξει άμεσα, ωστόσο ζητάμε να διασφαλιστεί ο ομαλή έκδοση θεωρήσεων Visa από τις αγορές (όπως Ρωσία, Τουρκία κλπ), η Αυτοδιοίκηση να κάνει τη δουλειά της, αλλά και να υπάρξει ένας σωστός επενδυτικός νόμος που θα απαντάει στις προκλήσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης