Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χρέος και εκταμίευση δεύτερης δόσης στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - Regling (ESM)

tags :
Χρέος και εκταμίευση δεύτερης δόσης στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - Regling (ESM)
Ο υπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής του ESM ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώνεται η νομοθέτηση των προαπαιτουμένων
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά και η εκταμίευση της δεύτερης δόσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, στο Λουξεμβούργο.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον υπουργό να ενημερώνει τον επικεφαλής του ESM ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώνεται η νομοθέτηση των προαπαιτουμένων.
Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν οι πηγές του υπουργείου, ο Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε πως ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της πρώτης αξιολόγησης μετά βέβαια και τις συνεδριάσεις του ΕuroWorking Group και του Eurogroup.
Στη συνάντηση έγινε ακόμα συζήτηση για το χρέος ειδικά για την πρόοδο των βραχυπρόθεσμων μέτρων και για την διαδικασία συζήτησης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης