Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο Βερολίνο ο Μάρδας με στόχο επιχειρηματικές συνεργασίες

Στο Βερολίνο ο Μάρδας με στόχο επιχειρηματικές συνεργασίες
H ατζέντα περιλαμβάνει θέματα διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας, τη συνεργασία ελληνογερμανικών επιμελητηρίων αλλά και θέματα διασποράς
Στις εργασίες της Ετήσιας Ελληνογερμανικής Επιχειρηματικής Συνδιάσκεψης στο Βερολίνο θα παραστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.
Πρόκειται για τη Συνδιάσκεψη που διοργανώνεται από τον Γερμανο-ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο-DHW και λαμβάνει χώρα στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Στη Συνδιάσκεψη έχουν προσκληθεί Γερμανοί και Έλληνες εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επιχειρήσεων, και η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας, τη συνεργασία ελληνογερμανικών επιμελητηρίων αλλά και θέματα διασποράς.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί, ομιλίες θα εκφωνήσουν ο Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και ο κ. Μάρδας. Στο πρόγραμμα του υφυπουργού Εξωτερικών εντάσσονται, όμως, και συναντήσεις με τον κ. Hans-Joachim Fuchtel, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, καθώς και με τον ομόλογό του, υφυπουργό Εξωτερικών, Stephan Steinlein, με τους οποίους θα συζητηθούν θέματα ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.
Ο κ. Μάρδας, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κυριάκο Λουφάκη, πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον Matthias Hoffmann, εκπρόσωπο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, θα συναντηθεί, επίσης, με εκπροσώπους του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών (BDI), καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων (DIHK), με αντικείμενο τη δικτυακή πλατφόρμα "PROGREECE", που στοχεύει στην άμεση έναρξη ελληνογερμανικών επιχειρηματικών συνεργασιών, προωθώντας ένα σύστημα υπεργολαβίας μεταξύ μεγάλων γερμανικών εταιρειών και ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ), μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει προσφερθεί δωρεάν σε όλα τα διμερή επιμελητήρια, εκ μέρους του ΣΕΒΕ και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης