Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Ο Γεωργίου (πρώην ΕΛΣΤΑΤ) έκανε το πατριωτικό του καθήκον - «Δεν μετανιώνω»

Bloomberg: Ο Γεωργίου (πρώην ΕΛΣΤΑΤ) έκανε το πατριωτικό του καθήκον - «Δεν μετανιώνω»
«Ο Ανδρέας Γεωργίου έβαλε σε τάξη τα ψεύτικα στατιστικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις», σημειώνει το Bloomberg
Στην υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg Business, το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του.
«Ο Ανδρέας Γεωργίου έβαλε σε τάξη τα ψεύτικα στατιστικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις», σημειώνει το Bloomberg, το οποίο χαρακτηρίζει τον κ. Γεωργίου ως ανεπιθύμητο στην Ελλάδα. 
Όπως δηλώνει ο κ. Γεωργίου, η υπόθεση των κατηγοριών σε βάρος του, «ξεπερνά την πιο οργιώδη φαντασία».
«Νιώθω σαν καφκικός ήρωας. Θα ήταν διασκεδαστικό, εάν δεν ήταν τόσο τραγικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αποκάλυψε πολλά προβλήματα, όπως τις υποχρεώσεις πληρωμών που δεν είχαν υπολογιστεί, τις πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης που δεν είχαν υπολογιστεί σωστά, τους τόκους επί ομολόγων του Δημοσίου.
Οι φίλοι και συνάδελφοι του Ανδρέα Γεωργίου στις ΗΠΑ ελπίζουν ότι οι αμερικανικές αρχές θα ασκήσουν πιέσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
«Δεν μετανιώνω για τίποτα», δηλώνει ο Ανδρέας Γεωργίου. «Στην πραγματικότητα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βοήθησα τη χώρα μου», προσθέτει.




Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γεωργίου σύντομα κατάλαβε ότι υπήρχαν περιχαρακωμένες δυνάμεις εναντίον του.
"Μέσα σε διάστημα μηνών, ανακάλυψε ότι είχαν χακάρει το e-mail του, όταν ένα μέλος της διοίκησης το οποίο επέβλεπε το γραφείο στατιστικών, του έδειξε το αντίγραφο ενός e - mail που είχε γράψει. 
«Ο Γεωργίου αναθεώρησε το ελληνικό έλλειμμα του 2009, με αποτέλεσμα αρκετοί πολιτικοί να του επιτεθούν λέγοντας πως το έκανε "προκειμένου να μπορέσουν οι δανειστές να επιβάλουν σκληρότερη λιτότητα, όπως περικοπές σε συντάξεις και αυξήσεις φόρων".
Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Γεωργίου τονίζει πως η Eurostat διαρκώς στήριζε τις εκτιμήσεις του, μετά από χρόνια που αμφισβητούσε τα πρηγούμενα στατιστικά.
Η πολιτική ένταση που ακολούθησε, "έκανε τον Γεωργίου που έχει μαύρη ζώνη στο ζίου ζίτσου να φοβάται για την ζωή του, σύμφωνα με το Bloomberg. 
«Ενας επικριτής του συνέστησε δημοσίως ότι πρέπει να κρεμαστεί.
Διαδηλωτές εισέβαλαν στο γραφείο του», αναφέρει το δημοσίευμα. 

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης