Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΕΕ: Τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων η επιμονή στην ίδια πολιτική

ΟΕΕ: Τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων η επιμονή στην ίδια πολιτική
«Όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΟΕΕ
Η επιμονή στην εφαρμογή του ίδιου μείγματος περιοριστικής πολιτικής, εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων, άρα και στην ταχύτερη επιστροφή στην ανάπτυξη, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σε δήλωσή του, για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2017, που κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.
Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΟΕΕ ανέφερε πως «σε μια περίοδο, όπου τα νοικοκυριά δοκιμάζονται μέσω του διαρκώς συρρικνούμενου εισοδήματός τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν πάνω από το 70% των εσόδων τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, στον προϋπολογισμό γίνεται πρόβλεψη για ακόμα υψηλότερα φορολογικά έσοδα».
Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια οι αυξήσεις των υφιστάμενων και η επιβολή νέων, έμμεσων φόρων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διατήρηση των υφεσιακών τάσεων της οικονομίας και στην πλέον άδικη επιβάρυνση των μη εχόντων.
Είναι χαρακτηριστικό, σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΕΕ, ότι για την επόμενη χρονιά προβλέπεται πως οι έμμεσοι φόροι θα καταλάβουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας της φορολογίας, φτάνοντας το 56,34% του συνόλου των φορολογικών εσόδων.
«Όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων», υποστήριξε ο κ. Κόλλιας, καταλήγοντας πως «η επιμονή στην εφαρμογή του ίδιου μείγματος περιοριστικής πολιτικής, εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων, άρα και στην ταχύτερη επιστροφή στην ανάπτυξη, περιορίζοντας τις όποιες προσδοκίες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης