Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Αυτοί που έχουν οφέλη από το παλαιό καθεστώς αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις

Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Αυτοί που έχουν οφέλη από το παλαιό καθεστώς αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα οριστικοποιηθεί η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ θα ακολουθήσουν η Αφάντου της Ρόδου και η Κασσιόπη της Κέρκυρας
Ακίνητα του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών στο κέντρο της Αθήνας θα επιθυμούσε να είχε στη διαχείριση του το ΤΑΙΠΕΔ που όμως δεν έχει.
Αυτό είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιτσιόρλας στο συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου που είχε ως θέμα την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις.
Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πλήθος επενδυτών που επισκέπτονται το ΤΑΙΠΕΔ εκφράζουν την επιθυμία να αποκτήσουν ακίνητα και ξενοδοχεία τα οποία πιθανό να δημιουργούσαν ένα πακέτο προς αξιοποίηση.
Πάντως ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναμένει ότι ο τομέας των μεταφορών θα δώσει ένα θεαματικό αποτέλεσμα με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και το επόμενο διάστημα του ΟΛΘ.
Συνέδεσε την αξιοποίηση των λιμανιών με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Επισήμανε την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς με τίμημα 45 εκατ. ευρώ και τόνισε πως αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Υπεραμύνθηκε της πώλησης όσο αναφορά στο τίμημα το οποίο ήταν υψηλό, καθώς οι Ιταλοί αγόρασαν δικαιώματα, ενώ η εταιρεία είχε δημιουργήσει χρέη 750 εκατ ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων κινείται ομαλά και ανακοίνωσε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα οριστικοποιηθεί η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ θα ακολουθήσουν η Αφάντου της Ρόδου και η Κασσιόπη της Κέρκυρας.
Τόνισε ότι προχωρά η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Ο κ. Πιτσιόρλας αποκάλυψε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε ατέλειες των υποδομών που είχαν τα αεροδρόμια καθώς παρουσίασαν προβλήματα όπως σε πυροσβεστικές και υγειονομικές υποδομές ενώ το επόμενο διάστημα θα στερούνταν τα αναγκαία πιστοποιητικά καταλληλότητας. Αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από αυτούς που έχουν συμφέροντα.
Εκτίμησε ότι η αντίληψη αυτή θα αλλάξει και με την σύσταση του ανεξάρτητου ταμείου το οποίο θα έχει την ανεξαρτησία από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.
Αν συμβεί αυτό θα πρόκειται για επανάσταση, επισήμανε.
Όσοι αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις είχαν οφέλη από το παλαιό καθεστώς όπως και συμφέροντα εταιρειών που κινούνταν πέριξ κρατικών εταιρειών.
Το παράδειγμα του ΟΛΠ ήταν χαρακτηριστικό είπε ο κ. Πιτσιόρλας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης