Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εργασιακά, κόκκινα δάνεια και φορολογικό στη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη για τη 2η Αξιολόγηση

Εργασιακά, κόκκινα δάνεια και φορολογικό στη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη για τη 2η Αξιολόγηση
Η πρόταση για μείωση του αφορολόγητου κάτω από τις 5.000 ευρώ έχει απορριφθεί από τους υπουργούς οικονομίας και Εργασίας 
Εργασιακά, «κόκκινα» δάνεια και φορολογικά όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και τα αδήλωτα εισοδήματα αποτελούν την ατζέντα της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και δανειστών που ξεκινά σήμερα (23/10) το πρωί.
καθόλη τη διάρκεια της ημέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των θεσμών ανάμεσα τους και του ΔΝΤ Dalia Velculescu με στόχο την ταχύτερη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, προκειμένου να ανοίξει το θέμα του χρέους προϋπόθεση που θέτει η Γερμανία.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης θα βρεθούν στο τραπέζι με τους εκπροσώπους των Θεσμών στις 11:00 το πρωί ενώ θα ακολουθήσουν διαδοχικά ραντεβού για το επιχειρηματικό περιβάλλον (12:00), τον εξωδικαστικό διακανονισμό (14:00), με τη συμμετοχή του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, εκπροσώπους της ΤτΕ και του ΤΧΣ, τα φορολογικά (15:30) με τη συμμετοχή και του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ στις 17:30 θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για να ανοίξει το θέμα των εργασιακών.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προτείνει μείωση αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ

Την ίδια ώρα, η Παγκόσμια Τράπεζα επαναφέρει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, έχοντας αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στη διαπραγμάτευση.
Ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ από τις συνολικές δαπάνες για την προνιακή πολιτική και την καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2017.
Σε ό,τι αφορά τις φοροαπαλλαγές, στο μικροσκόπιο της Παγκόσμιας Τράπεζας έχουν μπει περίπου 30 από τα συνολικά 200 επιδόματα, που αφορούν κυρίως την ιατροφαρμακευτική κάλυψη εκτός δημόσιου συστήματος υγείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση για μείωση του αφορολόγητου ακόμα και κάτω από τις 5.000 ευρώ έχει απορριφθεί από τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας καθώς, όπως σημειώνουν, το θέμα του αφορολόγητου έκλεισε με την προηγούμενη αξιολόγηση και δεν συζητείται.
Η προνοιακή πολιτική της κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί αύριο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στη συνάντηση που θα έχει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου με τους θεσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης