Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της - Παιδί της Siemens ο Μητσοτάκης

tags :
Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της - Παιδί της Siemens ο Μητσοτάκης
Σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τσίπρας κατηγορώντας τον για παιδί της Siemens και της διαπλοκής
Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της δήλωσε με νόημα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα 23 Οκτωβρίου του 2016.
Να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελλάδος και δανειστών για το χρέος.
Ο Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν μπορούν να απειλούν την Αριστερά.. "το παιδί της Siemens και της διαπλοκής" δεν μπορεί να μας απειλεί τόνισε σε υψηλούς όνους ο Τσίπρας. 

Όπως υπογράμμισε, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την πολιτική επιλογή να μην υποχωρήσουμε στις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ολιγαρχίας που επιδιώκουν την παλινόρθωσή τους».
Όπως είπε, έχουμε δεσμευτεί προς τον λαό να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιπαρατεθούμε με αυτό το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς.

Τηλεοπτικές άδειες
Αναφερόμενος στο νεφελώδες τοπίο των τηλεοπτικών αδειών που δημιουργήθηκε από την κατάφορη μεσολάβηση της ΝΔ ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μιντιακό πραξικόπημα «από αυτούς που για χρόνια είχαν κάνει το κράτος πελάτη τους και είχαν συνηθίσει να δανείζονται σημόσιο χρήμα από τις τράπεζες με αέρα».
«Δεν θα τους περάσει» διεμήνυσε.
«Έχουμε μάθει να κερδίζουμε έχοντας απέναντί μας εχθρικά μεσα ενημέρωσης.
Ο βρεγμένος της βροχή δεν τη φοβάται» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας ειδική αναφορά στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρος της Ν.Δ. Μητσοτάκη ότι επιχείρησε να μποϊκοτάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, «ξεπληρώνοντας τα γραμμάτια της εκλογής του».

Πρείπει να ληφθούν αποφασίσεις για το χρέος σύντομα 
Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα του ελληνικού χρέους ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «τώρα είναι η ώρα για οριστικές αποφάσεις για το χρέος»
Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας και ειδικότερα στο ζήτημα του χρέους, ανέφερε πως «η προσπάθεια σύγκρουσης με τα φαινόμενα της διαπλοκής βρίσκεται παράλληλα με την προσπάθεια για την έξοδο απο την κρίση σε ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο».
Όπως είπε, πρέπει να προχωρήσουμε στον οδικό χάρτη που έχουμε συμφωνήσει χωρίς να επηρεαζόμαστε από την προσπάθεια αποπροσανατολισμού μας, στο σχέδιό μας η χώρα το συντομότερο να απαλλαγεί από το καθεστώς της αυταρχικής αυτής επιτροπείας.
«Τώρα είναι η ώρα να παρθούν οριστικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους» τόνισε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως «από την πλευρά μας έχουμε πράξει τα δέοντα».
Ζητώντας να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους, υπογράμμισε πως δεν χωράνε περαιτέρω καθυστερήσεις.
«Η δέσμευση πρέπει να δώσει σύντομα τη θέση της στην υλοποίηση».

Ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ
Αναφορικά με την ανάπτυξη ο Πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος «ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», ενώ επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να ενταχθεί η χώρα στο QE της ΕΚΤ.
Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ., κάνοντας, μεταξύ άλλων λόγο, για ακραίους νεοφιλελεύθερους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.
Αναφερόμενος στα εργασιακά, ζήτησε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
«Όχι σε έκρηξη υποκειμενισμών σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης