Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κυβερνητικές πηγές: Στη συνάντηση Τσακαλώτου - Χουλιαράκη με τους Θεσμούς δεν τέθηκε ζήτημα νέων μέτρων

Κυβερνητικές πηγές: Στη συνάντηση Τσακαλώτου - Χουλιαράκη με τους Θεσμούς δεν τέθηκε ζήτημα νέων μέτρων
Πηγή που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν έθεσαν θέμα λήψης νέων μέτρων 
Στη διαβεβαίωση ότι στη συνάντηση των κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των Θεσμών δεν τέθηκε ζήτημα νέων μέτρων προχώρησε πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν αμφισβητήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της διετίας 2016-2017.
Όπως δήλωσε η ίδια πηγή, αντικείμενο των διαβουλεύσεων ήταν η αξιολόγηση της επίτευξης του δημοσιονομικού αποτελέσματος για το 2016, αλλά και οι τρόποι υλοποίησης των στόχων του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εξετάστηκαν θέματα που αφορούν:
* την αναθεώρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015 στο 0,2% του ΑΕΠ έναντι αρχικής πρόβλεψης 0,7%.
* την εξοικονόμηση δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά 400 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018.
Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισήμαναν παράλληλα, ότι η κυβέρνηση διαθέτει ένα «μαξιλάρι» άνω των 400 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τυχόν αναθεωρήσεις. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να περιορίσει στο 1,75% του ΑΕΠ τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2017 έναντι 1,8% του ΑΕΠ που προβλέπει το προσχέδιο - γεγονός που ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 140 εκατ. ευρώ.
Επίσης, δύναται να κατευθύνει δαπάνες 300 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί στο προσχέδιο για Πρόνοια, Υγεία και Παιδεία προκειμένου να διατεθούν για τη χρηματοδότηση του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης