Τελευταία Νέα
Οικονομία

Business Insider: Το Grexit θα μπορούσε να είναι μια πραγματική λύση για την Ελλάδα

Business Insider: Το Grexit θα μπορούσε να είναι μια πραγματική λύση για την Ελλάδα
Το Business Insider σχολιάζοντας την απόφαση για το ελληνικό χρέος, επισημαίνει ότι ουσιαστικά η Ελλάδα ακόμα δεν έλαβε τη βοήθεια που χρειάζεται περισσότερο
Την απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σχολιάζει δημοσίευμα του Business Insider υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά η χώρα μας ακόμα δεν έλαβε τη βοήθεια που χρειάζεται.
Σε αντάλλαγμα για την επιτυχή εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών περιορισμών, η χώρα θα πρέπει να λάβει κάποια βραχυπρόθεσμη βοήθεια με τη μορφή της εξομάλυνσης του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δόσεων αλλά και τη μετατροπή των επιτοκίων σε σταθερά.
Την ίδια στιγμή, παρέμεινε ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το Business Insider, η συμφωνία διεκόπη πριν χορηγηθεί στην Ελλάδα, το μόνο πράγμα που μπορεί να τη βοηθήσει: η άφεση χρέους.
Κι αυτό φαίνεται να το έχει καταλάβει η αγορά.
Η απόδοση των τριετών ελληνικών ομολόγων είναι υψηλότερη κατά σχεδόν 60 μονάδες βάσης από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση της συμφωνίας.
Εν τω μεταξύ με την ιδέα της ελάφρυνσης του χρέους συμφωνεί και η Capital Economics, τονίζοντας ότι η εν λόγω συμφωνία ουσιαστικά δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα διότι «το ποσό του χρέους και η μέση διάρκεια θα είναι αμετάβλητη».

Η λύση του Grexit

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup δήλωσε στην Bild ότι η Ελλάδα ή θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ή να εγκαταλείψει το ευρώ.
«Κι αυτό μπορεί να είναι η πραγματική λύση.
Ενώ ένα "Grexit" θα μπορούσε να δημιουργήσει το φόβο για το άγνωστο, και να ανοίξει το δρόμο για άλλες χρεωμένες χώρες να εγκαταλείψουν το ευρώ, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει ό,τι χρειάζεται περισσότερο.
Να υποτιμήσει το νόμισμα της και να κάνει τα πάντα να γίνουν αρκετά φθηνά προσελκύοντας τους ξένους επενδυτές, ενώ την ίδια στιγμή θα τονωθούν οι εξαγωγές και ο πληθωρισμός» καταλήγει το άρθρο του Business Insider.

(Πρώτη Ενημέρωση: 10:51, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης