Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Οι θεσμοί θα αποφύγουν την αποσταθεροποίηση της χώρας με νέες εκλογές

Παπαδημητρίου: Οι θεσμοί θα αποφύγουν την αποσταθεροποίηση της χώρας με νέες εκλογές
Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου
«Οι θεσμοί επιβεβαιώνουν την πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης και κατά τη γνώμη μου θα αποφύγουν την αβεβαιότητα και την αποσταθεροποίηση της χώρας με νέες εκλογές», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ειδικότερα, όπως είπε «οι θεσμοί επιβεβαιώνουν την πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης και κατά τη γνώμη μου θα αποφύγουν την αβεβαιότητα και την αποσταθεροποίηση της χώρας με νέες εκλογές, ιδιαίτερα τώρα με τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε. με το Brexit και τα αποτελέσματα του ιταλικού δημοψηφίσματος και την αστάθεια του τραπεζικού συστήματος στην Ιταλία».
Ο ίδιος αποκλείει το σενάριο να αποτύχει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ χαρακτηρίζει «ρεαλιστικό» το χρονοδιάγραμμα για συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το τέλος του έτους.
Μάλιστα, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν και σε συνέχεια θα ενταχθεί η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, «η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα "ξεκλειδώσει" και την πορεία ανάπτυξης της χώρας, την οποία ήδη οδηγούν οι επενδύσεις και οι εξαγωγές, με την ιδιωτική κατανάλωση να ακολουθεί».
Ο υπουργός θεωρεί εφικτό τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018, ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.
Κατά τον ίδιο, «η βραχυχρόνια ελάφρυνση του χρέους κατά 22% του ΑΕΠ ως το 2060 και το κλείδωμα των επιτοκίων στο 1,5% που ανακοινώθηκαν από το Eurogroup, χωρίς αμφιβολία, θα συμβάλουν σημαντικά στη διευκόλυνση της επίτευξης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα συμφωνηθούν χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης