Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αχτσιόγλου (υπ. Εργασίας): Στοχευμένοι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία - Πετρόπουλος: Κοινωνική αλληλεγγύη ο ΕΦΚΑ

Αχτσιόγλου (υπ.  Εργασίας): Στοχευμένοι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία - Πετρόπουλος: Κοινωνική αλληλεγγύη ο ΕΦΚΑ
Ο ΕΦΚΑ είναι αναγκαιότητα και φορέας ανάπτυξης και των πολιτών και της κοινωνίας» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος
Το πλαίσιο που θα κινηθεί το υπουργείο Εργασίας, παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Υπογράμμισε πως πραγματοποιούνται ήδη και θα ενταθούν στοχευμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία ώστε να μην χάνονται πλέον σημαντικοί πόροι από την κοινωνική ασφάλιση.
Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ανεργία και η καταπολέμησή της είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.
«Δεν εφησυχάζουμε με τη μικρή μείωση της αλλά σήμερα καταγράφουμε το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων» είπε μεταξύ άλλων.
Ο ΕΦΚΑ είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται η χώρα μας τόνισε από τηνν πλευρά του ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Ο ΕΦΚΑ θα βρίσκεται παντού από το νέο χρόνο τόνισε ο κ. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ θα γίνεται από οπουδήποτε.
Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω της ιστοσελίδας του φορέα και μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1155, οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερωθούν.
Είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται η χώρα μας. Ο ΕΦΚΑ ανήκει σε όλους.
Χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, είπε ο κ. Πετρόπουλος.
Χρειαζόταν ένας νέος φορέας κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις.
Το προηγούμενο σύστημα ήταν ένα σύστημα αδιαφάνειας και αναποτελεσματικό.
Ο ΕΦΚΑ είναι αναγκαιότητα και φορέας ανάπτυξης και των πολιτών και της κοινωνίας» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ, Θανάσης Μπακαλέξης, επισήμανε ότι «η 1η Ιανουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα αλλαγής της κοινωνικής ασφάλισης» και σημείωσε πως πρόκειται για κάτι, το οποίο «έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό».
«Βάζουμε τέλος στη γραφειοκρατία, προσφέρουμε υπηρεσίες ποιότητας, δημιουργούμε ένα βιώσιμο φορέα» υποστήριξε, αναλυτικά, κάνοντας ειδική μνεία στον εκσυγχρονισμό του συστήματος, μέσω της ψηφιοποίησης όλων των αρχείων.
Καταλήγοντας, διαμήνυσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να μην πηγαίνει ούτε ένα ευρώ χαμένο» και πως «κάθε ευρώ του ασφαλισμένου θα προστίθεται στη μελλοντική του σύνταξη». «Μειώνουμε τις λειτουργικές δαπάνες και όλα τα παραπάνω χρήματα θα επιστρέψουν στην κοινωνική ασφάλιση» κατέληξε ο κ. Μπακαλέξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης