Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Η νορβηγική DNB μετά την κατάκτηση της κορυφής των stress tests γίνεται ακόμη πιο ισχυρή

Bloomberg: Η νορβηγική DNB μετά την κατάκτηση της κορυφής των stress tests γίνεται ακόμη πιο ισχυρή
Υποθέτω οτι η DNB θα αυξήσει τα μερίσματα της και θα καταβάλει το 50% μέσα στο 2017 και το 70% το 2018
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Νορβηγίας, η DNB ASA, διαθέτει περισσότερα κεφάλαια από ό, τι χρειάζεται με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει όπως όλα δείχνουν τα πλεονάζοντα κεφάλαια της, για την αγορά ιδίων μετοχών της.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, μετά την κατάκτηση της κορυφής στην αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, καθώς τα κεφαλαιακά αποθέματα της ελάχιστα επηρεάστηκαν από τα τεστ αντοχής, η τράπεζα προσελκύει πλέον το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επενδυτών καθώς οι αναλυτές προβλέπουν πολύ μεγαλύτερα οφέλη για τους μετόχους.
Σύμφωνα με αναλυτές της Barclays η νορβηγική τράπεζα DNB θα επαναγοράσει 5 δισεκατομμύρια κορώνες, που αντιστοιχούν σε 588 εκατ δολάρια μέσα στο 2017 ενώ θα διπλασιάσει το ποσό το 2018 με τους αναλυτές της Swedbank να βλέπουν το ποσό αυτό να εκτοξεύεται στα 4 δισεκατομμύρια κορώνες το 2018.
"Υποθέτω οτι η DNB θα αυξήσει τα μερίσματα της και θα καταβάλει το 50% μέσα στο 2017 και το 70% το 2018" υποστηρίζει ο Geir Kristiansen, αναλυτής της Beringer Finance του Όσλο, ο οποίος εκτιμά οτι η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας δεν πρόκειται να μειωθεί ακόμη κι αν αυξήσει το μισθολογικό της κόστος.
Η νορβηγική τράπεζα κατάφερε να βγει αλώβητη από την πετρελαϊκή κρίση που έπληξε σημαντικά τους ανταγωνιστές της με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε σημαντικά καλύτερη θέση από αυτούς, παρά το γεγονός οτι εκτέθηκε σημαντικά στις απώλειες που σημείωσαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, ως άμεσα συνδεδεμένη με την εξόρυξη του νορβηγικού πετρελαίου που αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγή στη δυτική Ευρώπη.
«Έχουμε δει ότι η ύφεση στο πετρέλαιο δεν οδήγησε σε συντριβή την εγχώρια οικονομία της Νορβηγίας» υποστηρίζει ο Bengt Kirkoen, αναλυτής της Swedbank υποστηρίζοντας ότι «οι επενδυτές εμπιστεύονται για τις συναλλαγές τους την DNB ακόμη περισσότερο ενώ φαίνεται ότι ενισχύει με κάποιο τρόπο και την υπόλοιπη Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης