Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εντός του 2017 θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Εντός του 2017 θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο
Οι Έλληνες θα πρέπει να καταγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους
Εντός του 2017 αναμένεται να λειτουργήσει το e-περιουσιολόγιο το οποίο, με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πρόκειται για την ηλεκτρονική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων (καταθέσεων, ακινήτων κ.ά.) που έχουν στην κατοχή τους οι Έλληνες την οποία θα διαχειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Το κόστος του έργου, ανέρχεται σε 482.668 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Το e-περιουσιολόγιο στο οποίο οι Έλληνες θα δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία θα συνδέεται με όλα τα πληροφοριακά συστήματα και αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπως και με αυτά των άλλων φορέων του δημοσίου.
Έτσι θα προσφέρει την δυνατότητα άμεσων διασταυρώσεων για την επιτάχυνση των ελέγχων.
Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αντικείμενό του είναι η δημιουργία του κατάλληλου μηχανογραφικού περιβάλλοντος που αποσκοπεί στη συγκέντρωση του συνόλου των πληροφοριών, οι οποίες αφορούν την κάθε μορφής περιουσία των φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και των νομικών οντοτήτων.
Ενδεικτικά πρόκειται για: ακίνητα, οχήματα, μετρητά, επενδυτικό χρυσό, εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, εταιρικά μερίδια και μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, τραπεζικούς λογαριασμούς, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, δρόμωνες ίππους, κινητά μεγάλης αξίας και άλλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης