Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση διαψεύδει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017

Φέσσας (ΣΕΒ): Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση διαψεύδει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017
Είναι σαφές πως τα περιθώρια νέων καθυστερήσεων έχουν εξαντληθεί, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ
Η ανασφάλεια που προέρχεται από την καθυστέρηση του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που τη συνοδεύει υπονομεύει την αναπτυξιακή δυναμική, διαψεύδει τις αναπτυξιακές προβλέψεις για το 2017 και διατηρεί αναξιοποίητες τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας χθες στην εκδήλωση για τα «European Business Awards 2016/17», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Είναι σαφές πως τα περιθώρια νέων καθυστερήσεων έχουν εξαντληθεί και κάθε νέα μέρα επιβαρύνει τα μακροοικονομικά σενάρια, εγκλωβίζει την οικονομία στην αβεβαιότητα, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και δυσχεραίνει τις δυνατότητες αντιστροφής της αποεπένδυσης.
Χωρίς επενδύσεις όμως όλοι ξέρουμε πως δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Φέσσας.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν 38 ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν ως εθνικοί πρωταθλητές στον πανευρωπαϊκό θεσμό των «European Business Awards».
Ο κ. Φέσσας τόνισε σχετικά ότι παρά την κρίση, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις καταφέρνουν να βάλουν στόχους, να τους πετύχουν και να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία.
«Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται απόψε αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.
Αξιοποιούν ανθρώπους και πόρους δημιουργώντας προστιθέμενη αξία, δουλειές και προοπτική, ενώ λειτουργούν σε ένα συχνά εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης