Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χωρίς τον Χουλιαράκη το Euro Working Group λόγω χαμηλών προσδοκιών - Στη θέση του ο Π. Νικολαίδης

Χωρίς τον Χουλιαράκη το Euro Working Group λόγω χαμηλών προσδοκιών - Στη θέση του ο Π. Νικολαίδης
Η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί στα άκρα την κόντρα με τους δανειστές και θα πάει στη συνεδρίαση, χωρίς εμπεριστατωμένη πρόταση για τα μέτρα της τριετίας 2018-2020
(upd) Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τους δανειστές. Λόγω χαμηλών προσδοκιών της Ελλάδας από τη συνεδρίαση του Euro Working Group αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με τον T. Wieser να μην παραστεί στη συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης αλλά ο σύμβουλός του Π. Νικολαϊδης.
Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί στα άκρα την κόντρα με τους δανειστές και θα πάει στη συνεδρίαση, χωρίς εμπεριστατωμένη πρόταση για τα μέτρα της τριετίας 2018-2020.
Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αποφασίστηκε να μην μετάσχει ο κ. Χουλιαράκης και στο πλαίσιο αυτό να ενημερωθεί ο επικεφαλής του EWG για την παρουσία του Π. Νικολαϊδη, ο οποίος είναι σύμβουλός του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
Το  κλίμα ήταν βαρύ από χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης, προεξάρχοντος του J. Dijsselbloem,  ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι χωρίς το ΔΝΤ η Ολλανδία δεν πρόκειται να ψηφίσει το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Αμέσως μετά ήρθε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, ο οποίος επανέφερε το σενάριο του Grexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης