Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρουσία εκπροσώπου του ΔΝΤ συλλέχτηκαν από τη Eurostat τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2016

Παρουσία εκπροσώπου του ΔΝΤ συλλέχτηκαν από τη Eurostat τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2016
«Δεν υπάρχει πια η ρετσινιά των Greek statistics, την έχουμε αποδιώξει»... 
Παρουσία εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συλλέχθησαν, στις 31/1 - 1/2, από τη Eurostat τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το έτος 2016, τα οποία θα ανακοινωθούν από την ευρωπαϊκή υπηρεσία στις 21 Απριλίου 2017.
Η είδηση έρχεται μετά από τις αναφορές της κας Christine Lagarde περί της αξιοπιστίας των ελληνικών οικονομικών στοιχείων, την περασμένη εβδομάδα.
«Μας ζητήθηκε να υπάρχει παρατηρητής του Δ.Ν.Τ. κι εμείς για λόγους διαφάνειας δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά.
Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν έχει τίποτα να κρύψει τόσο για πηγές όσο και για τις μεθόδους που ακολουθεί, πέρα από κάποια θέματα εμπιστευτικότητας που τα σεβόμαστε. Θέλουμε να μας εμπιστεύεται το Δ.Ν.Τ., το οποίο είναι ένα μεγάλος χρήστης των στοιχείων μας.
Δεν υπάρχει πια η ρετσινιά των Greek statistics, την έχουμε αποδιώξει...
Νομίζω μας εμπιστεύεται πια η Eurostat, δεν υπάρχουν αστερίσκοι.
Δεν είναι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και η Eurostat, είναι τα ελληνικά στοιχεία που έχουν επικυρωθεί από τη Eurostat», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής, Θανάσης Θανόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους στη Βουλή.
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ασυμφωνία σε πίνακα μεταξύ των στοιχείων της ΤτΕ και της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τη σειρά κατάταξης στοιχείων φορέων Γενικής Κυβέρνησης, η οποία δεν αποτελεί μεν μεγάλο πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να λυθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης