Οικονομία

Β. Κορκίδης στο bankingnews.gr: Περιβάλλον υψηλού κινδύνου για τις τράπεζες λόγω της αβεβαιότητας

Β. Κορκίδης στο bankingnews.gr: Περιβάλλον υψηλού κινδύνου για τις τράπεζες λόγω της αβεβαιότητας
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επιμένει ότι η συμφωνία είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη της οικονομίας
Οι  επιπτώσεις από την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης  είναι  πιο επώδυνες για την οικονομία  από τα  ίδια τα φορολογικά μέτρα που  προτείνουν οι θεσμοί στην κυβέρνηση.
Αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης  Κορκίδης, οποίος αναφέρει  ότι τα προληπτικά μέτρα δεν μπορεί να τα αποφύγει καμία κυβέρνηση αφού  η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε πλεονάσματα στα επίπεδα 3,5% για το 2018.
Ωστόσο ο κ.Κορκίδης θεωρεί ότι ο εμπορικός κόσμος  θα πληρώσει περισσότερο  την αβεβαιότητα και τη καθυστέρηση μέχρι το κλείσιμο της αξιολόγησης και όχι τα ίδια τα μέτρα, τα οποία  δυστυχώς έρχονται  στο προσκήνιο εξαιτίας της στρατηγικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επιμένει ότι η συμφωνία είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη της οικονομίας ενώ στο ενδεχόμενο μη συμφωνίας θα δημιουργηθεί αντίστοιχο κλίμα του 2015 με δυσμενείς επιπτώσεις  για το μέλλον της χώρας.
Υπογραμμίζει ότι όλοι γνωρίζουν ότι η επιβολή  νέων  φόρων δεν θα φέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία καθώς είναι υπαρκτή η  αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν και τα χρέη αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς προς τις εφορίες.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης εκτιμά ότι διαμορφώνεται περιβάλλον υψηλού κινδύνου για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από την αβεβαιότητα που προκαλεί η πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ να σημειωθεί  ότι  καταγράφεται εκροή  κεφαλαίων  από  τις τράπεζες παρότι  λειτουργούν σε καθεστώς capital controls.  

Νίκος  Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης