Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο στο Mega: Η Άνωση, οι συμβάσεις και τα ερωτήματα καταδολίευσης πιστωτών

tags :
Αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο στο Mega: Η Άνωση, οι συμβάσεις και τα ερωτήματα καταδολίευσης πιστωτών
Την ώρα που οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του Μεγάλου Καναλιού τα ποσά που εισρέουν στο κανάλι είναι ιδιαίτερα σημαντικά ενώ την ίδια στιγμή παράγονται νέα έσοδα από τη λειτουργία του καναλιού
Ζητήματα που αφορούν σε καταχρηστική συμπεριφορά έναντι ορισμένων κατηγοριών πιστωτών εγείροντας kai ερωτήματα καταδολίευσης γεννούν οι πρακτικές που εφαρμόζονται στο Mega.
Την ώρα που οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του Μεγάλου Καναλιού τα ποσά που εισρέουν στο κανάλι είναι ιδιαίτερα σημαντικά ενώ την ίδια στιγμή παράγονται νέα έσοδα από τη λειτουργία του καναλιού.
Από τα έσοδα αυτά αλλά και παρελθούσες απαιτήσεις “επωφελούνται” οι τράπεζες οι οποίες μειώνουν το δανεισμό τους αλλά όχι μόνο.
Ειδικότερα η Άνωση εταιρία συνδεδεμένη με το Mega καλύπτει τις υποχρεώσεις της από τις πληρωμές τιμολογίων του Mega.
Η Άνωση είχε εκχωρήσει μέσω factoring τιμολόγια του Mega αλλά και ταυτόχρονα το Mega είχε δεχτεί με υπογραφή των διοικήσεών του οι τράπεζες να μπορούν να εισπράττουν τις εκχωρημένες απαιτήσεις από το Mega από άλλα έσοδα του σταθμού.
Ουσιαστικά δηλαδή το Mega εισπράττει σήμερα έσοδα από τρίτους που καλύπτουν τις υποχρεώσεις της Άνωσης από τη σύμβαση factoring.
Όμως ο μεγαλύτερος μέτοχος του Mega είναι η Πήγασος η οποία είναι και μέτοχος της Άνωση.
Έτσι με τη δύναμη του βασικού μετόχου φαίνεται να εξασφάλισε να πληρώνονται υποχρεώσεις της Άνωσης από το Mega και ουσιαστικά μετέφερε στους υπόλοιπους πιστωτές του Mega το ρίσκο της απώλειας κεφαλαίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mega ουδέποτε προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός όπως έκανε ο ΔΟΛ προκειμένου να αποπληρώνονται στοιχειωδώς υποχρεώσεις αναγκαίες όπως η μισθοδοσία του προσωπικού για να εξασφαλιστεί ένα μίνιμουμ επίπεδο λειτουργίας του σταθμού.
Αν το έκανε αυτό όμως ουσιαστικά θα μείωνε τα κεφάλαια που οδεύουν προς το κλείσιμο των υποχρεώσεων της Άνωσης πράγμα που είναι προφανές δεν επιθυμεί ο όμιλος Μπόμπολα.
Όλα αυτά έχουν συνέπεια να υπάρχει εντελώς διαφορετική μεταχείριση έναντι των πιστωτών μιας εταιρίας που ουσιαστικά έχει κηρύξει στάση πληρωμών ή για την ακρίβεια εφαρμόζει πολιτική εξυπηρέτησης υποχρεώσεων ενός εκ των βασικών μετόχων και μάλιστα χωρίς να έχει διοίκηση επί πολλούς μήνες με ευθύνη των μετόχων και καμία πλευρά να μην προβαίνει στις κινήσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Νίκος Καρούτζος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης