Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο Σταθάκης για το Eurogroup της Δευτέρας (20/2): Ζητάμε ένα πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση

tags :
Ο Σταθάκης για το Eurogroup της Δευτέρας (20/2): Ζητάμε ένα πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση
«Έπρεπε να κλείσει συμφωνία πριν τα Χριστούγεννα. Η δεύτερη αξιολόγηση ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει. Προέκυψαν τα προβλήματα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και μετά
Την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η συζήτηση με τους πιστωτές και στο Eurogroup της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2017 να υπάρξει ένα πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας για μεσοπρόθεσμο, β' αξιολόγηση και τα μέτρα για το χρέος τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Ευχόμαστε τη Δευτέρα το Eurogroup να δώσει ένα καθαρό διάδρομο, μια καθαρή διαδικασία με την οποία θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε από κει και πέρα τη συμφωνία, υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης μιλώντας σήμερα 17 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.
Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι «τόσο εμείς ως κυβέρνηση, όσο και ένα μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών, ισχυριζόμαστε ότι δε χρειάζεται ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.
Αυτά είναι τα δεδομένα. Υπάρχει βεβαίως η διαφορά άποψης από το ΔΝΤ που λέει ότι πιθανόν να χρειαστούν, υποθετικά, μέτρα.
Εμείς επιμένουμε στην άποψη μας - και τα στατιστικά είναι με το μέρος μας. Με βάση τα δεδομένα της οικονομίας, θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, αν υπάρχουν κάποιες εγγυήσεις».
«Έπρεπε να κλείσει συμφωνία πριν τα Χριστούγεννα. Η δεύτερη αξιολόγηση ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει.
Προέκυψαν τα προβλήματα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και μετά.
Εμείς επιμένουμε ότι ο άριστος χρόνος είναι ο συντομότερος δυνατός χρόνος, και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε μήνες τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οκ. Σταθάκης επανέλαβε τις θέσεις που έχει εκφράσει ο Ευ. Τσακαλώτος για μια «συνολική συμφωνία»:
«Όταν λέμε συμφωνία, εννοούμε «όλα μαζί».
Το έχει πει άλλωστε σ' όλους τους τόνους ο κατεξοχήν διαπραγματευτής ο κ. Τσακαλώτος.
Θα δούμε τη συμφωνία συνολικά. Αν συνολικά η συμφωνία είναι καλή, από κει και πέρα θα πάει στη Βουλή» ανέφερε ο υπουργός, για να συμπληρώσει ωστόσο πως «νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει καλή συμφωνία και δεν ανησυχώ γι' αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης