Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε την προνομοθέτηση μέτρων - Επιστρέφουν οι Θεσμοί

tags :
Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε την προνομοθέτηση μέτρων - Επιστρέφουν οι Θεσμοί
Η κυβέρνηση είπε το μεγάλο «ναι» στην πολυμερής συνάντηση που προηγήθηκε του Eurogroup
«Ναι» στην προνομοθέτηση μέτρων φέρεται να είπε η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από Eυρωπαίους αξιωματούχους, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την εξέλιξη αυτή οι Θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που διαρρέονταν αυτές οι πληροφορίες ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ενώ είχε προηγηθεί πολυμερής σύσκεψη για την Ελλάδα.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Euro Working Group Thomas Wieser, ο Benoit Coeure εκ μέρους της ΕΚΤ, ο Klaus Regling επικεφαλής του ESM, o M. Butti γενικός διευθυντής Οικονομικών της Κομισιόν και από την πλευρά του ΔΝΤ οι P. Thomsen και Delia Velculescu.
Σε αυτή τη συνάντηση ήταν που η ελληνική αντιπροσωπεία φέρεται να αποδέχθηκε τη λήψη μέτρων για το 2019.
Αυτό που απομένει πλέον η έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος από το Eurogroup.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Έκτακτη πολυμερής συνάντηση με πρωτοβουλία Dijsselbloem - Νέα πρόταση στην Ελλάδα από τους θεσμούς


Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη πολυμερής σύσκεψη για την Ελλάδα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, με πρωτοβουλία του Jeroen Dijsselbloem.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί έχουν υποβάλει νέα πρόταση προς την Ελλάδα, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων.
Στη σύσκεψη συμμετέχει ο πρόεδρος του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Euro Working Group Thomas Wieser, ο Benoit Coeure εκ μέρους της ΕΚΤ, ο Klaus Regling επικεφαλής του ESM, o M. Butti γενικός διευθυντής Οικονομικών της Κομισιόν και από την πλευρά του ΔΝΤ οι P. Thomsen και Delia Velculescu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης