Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (πρ. ΕΒΕΑ): Συγκρατημένη αισιοδοξία για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης

Μίχαλος (πρ. ΕΒΕΑ): Συγκρατημένη αισιοδοξία για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης
«Ελπίζω ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, δείχνουν μια πραγματική αλλαγή της στάσης του και δεν αποτελούν μια νέα παγίδα στη διαπραγμάτευση»
Συγκρατημένη αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg TV.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, απαιτείται να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, καθώς οι καθυστερήσεις δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην ελληνική οικονομία.
«Ελπίζω ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, δείχνουν μια πραγματική αλλαγή της στάσης του και δεν αποτελούν μια νέα παγίδα στη διαπραγμάτευση», επεσήμανε ο Μίχαλος, για να συμπληρώσει: «Άλλωστε, και ο κ. Schaeuble θα πρέπει να αποδεχθεί τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν και της Eurostat που δείχνουν μια σημαντική βελτίωση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας».
Σύμφωνα με τον Μίχαλο, «Υπάρχει πραγματική βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί με το τρίτο πακέτο στήριξης, καθώς μας έχουν καταβληθεί μόλις 32 δισ. ευρώ από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσό των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης