Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dallara (πρώην διευθυντής IIF): Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα στο ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους

tags :
Dallara (πρώην διευθυντής IIF): Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα στο ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους
Αναφορικά με τις χθεσινές αποφάσεις του Εurogroup, ο πρώην διευθυντής του IIF προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπεραισιοδοξούμε
Τις αμφιβολίες του για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους, εξέφρασε ο Charles Dallara, πρώην γενικός διευθυντής του IIF.
Μιλώντας στο CNBC,  o Dallara τόνισε πως σε όλους αρέσει το ελληνικό δράμα, αλλά όχι για επτά χρόνια.
Αναφορικά με τις χθεσινές αποφάσεις του Εurogroup, ο πρώην διευθυντής του IIF προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπεραισιοδοξούμε.
«Έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τότε που συναντήθηκα στο Νταβός με έναν από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών για να συζητήσουμε το πώς να αναδιαρθρωθεί το χρέος  της Ελλάδας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση πάνω από επτά χρόνια, το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί πάνω από 25%, έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μειώσουν το χρέος όπως έκαναν οι ιδιώτες πιστωτές πριν από μερικά χρόνια.
Εκτικώ πως οι καθυστερήσεις έχουν κοστίσει την αξιοπιστία της ευρωζώνης και του ΔΝΤ», τόνισε ο Dallara.
Όπως εξήγησε, η  Ελλάδα έχει βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα.
«Σπανίως έχω δει αναπτυγμένη οικονομία του ΟΟΣΑ να αποκλίνει τόσο στα διαρθρωτικά και να είναι τόσο αναποτελεσματικά δομημένη.
Θα χρειαστούν χρόνια για να διορθωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία», εκτίμησε.
Το ΔΝΤ, η Γερμανία και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να είναι αρκετά σοφοί για να καταλάβουν πως πρέπει να υπάρξει στροφή της προσοχής από τη λιτότητα  -η οποία έχει παρατραβηχτεί κατά την άποψή μου- σε πιο μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να αναγνωρίσουν πως πρόκειται για αλλαγές που κρατούν γενιές, όχι βραχυπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, και να δώσουν στην Ελλάδα την ελάφρυνση χρέους συνοδευτικά με τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, διαφορετικά κατέληξε ο κ. Dallara.
ΔΝΤ, Γερμανία και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να απομακρυνθούν από τη λιτότητα, η οποία έχει παρατραβήξει και να στραφούν σε μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις.
«Αμφιβάλλω πως υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα στην Ευρωζώνη χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους», προειδοποίησε ο Dallara.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης