Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Πίεση για να πουληθούν μονάδες τώρα, δε νομίζω ότι υπάρχει στην ατζέντα μας - Που πάνε τα ΝΟΜΕ

Σταθάκης: Πίεση για να πουληθούν μονάδες τώρα, δε νομίζω ότι υπάρχει στην ατζέντα μας - Που πάνε τα ΝΟΜΕ
Οι διαφωνίες με τους θεσμούς στα ΝΟΜΕ και η νέα διαπραγμάτευση
Το ζήτημα των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ αποτελεί το κεντρικό θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για τα θέματα της ενέργειας.
Αυτό δήλωσε σήμερα (21/2) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες, που σχετίζονται με τον σωρρευτικό υπολογισμό των ποσοτήτων που θα δημοπρατηθούν, αλλά και το χρόνο αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των δημοπρασιών σε σχέση με τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής.
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι η αγορά λειτούργησε θετικά στις πρώτες δύο δημοπρασίες και ότι ο απολογισμός των αποτελεσμάτων θα πρέπει να γίνει τον Δεκέμβριο του 2017.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν πιέσεις για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, απάντησε με μία ακόμη σιβυλική δήλωση σημειώνοντας:
"Πίεση για να πουληθούν μονάδες τώρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει στην ατζέντα μας".
Αναφερόμενος συνολικά στην πορεία των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ότι "αν προχωρήσουν όλα πολύ γρήγορα και κλείσει η συμφωνία όπως επιθυμούμε, θα επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης, που είναι στρατηγικός για τη χώρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης