Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μεγαλώνει το χάσμα Γαλλίας - Γερμανίας - Άνοδος στις αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων λόγω πολιτικής αβεβαιότητας

tags :
Μεγαλώνει το χάσμα Γαλλίας - Γερμανίας - Άνοδος στις αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων λόγω πολιτικής αβεβαιότητας
Οι επενδυτές έχουν ενσωματώσει σταθερά ένα ανοδικό premium για το χρέος της Γαλλίας, εξαιτίας της προοπτικής μιας νίκης της Le Pen
Το χάσμα μεταξύ γαλλικής και γερμανικής οικονομίας διευρύνεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι βλέπουν τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της Γαλλίας να αυξάνονται περαίτερω.
Η πολιτική πίεση που αρχίζει να έχει όλο και πιο έντονο αποτύπωμα στην αγορά ομολόγων, έχει επηρεάσει την πορεία των γαλλικών ομολόγων.
Το χάσμα των αποδόσεων μεταξύ των γαλλικών και γερμανικών αποδόσεων των διετών ομολόγων έφθασε τις 0,44 ποσοστιαίες μονάδες σήμερα - φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2012.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις της Γερμανίας έφτασαν σε ιστορικό χαμηλό σήμερα, με τη ζήτηση να τροφοδοτείται από την ασφάλεια που παρέχει η γερμανική οικονομία.
Εν τω μεταξύ, η νευρικότητα σχετικά με την προοπτική μιας προεδρικής νίκης της Marine Le Pen έχει στείλει τις αποδόσεις των γαλλικών 2ετών ομολόγων στο -0,45%, την ώρα που η απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων είναι στο -0,872%.



Οι επενδυτές έχουν ενσωματώσει σταθερά ένα ανοδικό premium για το χρέος της Γαλλίας, εξαιτίας της προοπτικής μιας νίκης του λαϊκισμού στις επερχόμενες εκλογές της Γαλλίας.
Ο ηγέτης του Εθνικού Μετώπου έχει υποσχεθεί ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα για να βγει η Γαλλία από τη ζώνη του ευρώ - μια κίνηση που έκανε θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη απειλή για την καθεστηκυία τάξη της ΕΕ στα τελευταία 60 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης