Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Η Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας (20/2) ήλθε σε πολιτικό συμβιβασμό για τη συνέχιση του προγράμματος διάσωσης

tags :
Moscovici: Η Ελλάδα στο  Eurogroup της Δευτέρας (20/2) ήλθε σε πολιτικό συμβιβασμό για τη συνέχιση του προγράμματος διάσωσης
Σε αντάλλαγμα της νέας οικονομικής βοήθειας η Ελλάδα θα προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ενώ στη συνέχεια η Ευρωομάδα θα προχωρήσει στην αξιολόγηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή η εκταμίευση των χρημάτων, τονίζει ο  Moscovici.
Η Ελλάδα, που από το 2010 έχει δανειστεί περισσότερα από 250 δισ. ευρώ, στο Eurogroup ρτης Δευτέρας (20/2/2017) ήλθε σε έναν πολιτικό συμβιβασμό με τους πιστωτές, που πιτρέπει στα αρμόδια κοινοτικά όργανα τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης και την εφαρμογή του τριετούς  προγράμματος διάσωσης (2015-2018), τονίζει σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Pierre Moscovici. 
Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας (20/2) είναι πολιτικά ισορροπημένη και θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα σε αντάλλαγμα με τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την αποκατάσταση των δημοσιονομικών, υποστηρίζει ο Γάλλος επίτροπος.
Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνει ο Γάλλος επίτροπος, θα μπορέσουν να έλθουν σύντομα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα και να ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχιση του προγράμματος με στόχο την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την  Ελλάδα. 
Σε αντάλλαγμα της νέας οικονομικής βοήθειας η Ελλάδα θα προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ενώ στη συνέχεια η Ευρωομάδα θα προχωρήσει στην αξιολόγηση για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή η εκταμίευση των χρημάτων, τονίζει ο  Moscovici.
Χωρίς το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης η Ελλάδα θα είχε βυθιστεί σε μία ύφεση ακόμη περισσότερο δραματική, σημειώνει ο Pierre Moscovici. υπογραμμίζοντας πως κάποτε θα πρέπει να τελειώσει η λιτότητα στη χώρα μας.
Μετά από επτά χρόνια λιτότητας, η απώλεια του εθνικού πλούτου είναι κοντά στο 27%, πάνω από 300 000 άνθρωποι  εγκατέλειψαν τη χώρα και η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο 25%, αναφέρει ο Moscovici, υπογραμμίζοντας πως στα πέντε χρόνια που συμμετέχει σε αυτή την επώδυνη διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, αντιτάσσεται σε όλες τις περιοριστικές πολιτικές, οι οποίες  θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε ένα διαρκές Grexit.
Ας είμαστε σαφείς χωρίς το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, την αλληλεγγύη της ευρωζώνης και σε ένα μικρότερο βαθμό τη συνδρομή του ΔΝΤ η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει, θα είχε εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ και θα είχε βυθιστεί σε μεγαλύτερη φτώχεια.
Οι Έλληνες δεν το θέλουν, ούτε η ΕΕ το επιθυμεί , αν και κάποιοι παίζουν με την προοπτική του Grexit, αναφέρει ο Ευρωπαίος επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης