Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αύξηση 10% της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα το 2016

Αύξηση 10% της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα το 2016
Η ανακύκλωση, έφθασε τους 52.800 τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 12.500.000 συσκευές
Αύξηση 10% σημείωσε το 2016 η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων προς ανακύκλωση στη χώρα μας. 
Συγκεκριμένα η ανακύκλωση έφθασε τους 52.800 τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υπερκαλύπτοντας τον εθνικό στόχο.
Η ποσότητα αυτή να αντιστοιχεί σε περισσότερες από 12.500.000 συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των λαμπτήρων οικονομίας AdTech Ad.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης συσκευών έχουν τοποθετηθεί δωρεάν από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. σε καταστήματα λιανικής, δήμους, επιχειρήσεις και οργανισμούς και σήμερα ξεπερνούν τους 13.000 πανελλαδικά δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να ανακυκλώσουν εύκολα τις παλιές συσκευές του.
Επίσης, μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στον αριθμό των επαγγελματικών μηχανημάτων που παραδίδονται στην Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. από τις επιχειρήσεις.
«Η συλλογή είναι το πρώτο σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., το οποίο δε θα είχε αξία χωρίς την περιβαλλοντικά σωστή επεξεργασία των αποβλήτων συσκευών.
Ένα δίκτυο οκτώ αδειοδοτημένων και τεχνολογικά άρτιων μονάδων, σε κομβικά σημεία της χώρας, αναλαμβάνει το έργο της απορρύπανσης και επεξεργασίας των συσκευών.
Ο στόχος της επεξεργασίας των συσκευών είναι η απομάκρυνση από αυτές των βλαβερών για το περιβάλλον ουσιών που περιέχουν και η επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών τους, όπως μέταλλα, πλαστικό, γυαλί, στην παραγωγή νέων προϊόντων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι, βάσει στοιχείων της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., τα ποσοστά ανάκτησης αξιοποιήσιμων υλικών από τις ηλεκτρικές συσκευές είναι από το 2005 μέχρι και σήμερα σταθερά υψηλότερα από τους στόχους που τίθενται από την ευρωπαϊκή οδηγία.
Στο σύνολο των συσκευών, το ποσοστό ανάκτησης ανέρχεται στο 90% και είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης