Τελευταία Νέα
Οικονομία

Όταν το Υπ. Εργασίας εγκληματεί εις βάρος των ανέργων - Οι διευκολύνσεις στα ΚΕΚ και τα κονδύλια που παρακρατά

Όταν το Υπ. Εργασίας εγκληματεί εις βάρος των ανέργων - Οι διευκολύνσεις στα ΚΕΚ και τα κονδύλια που παρακρατά
Οι διευκολύνσεις στα ΚΕΚ, τα ευρωπαϊκά κονδύλια που παρακρατά, το πρόσχημα των ελέγχων και οι τέως άνεργοι που οδηγούνται πάλι στην ανεργία φορτωμένοι με χρέη
Απίστευτη κατάσταση επικρατεί στην Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας όπου σε προγράμματα που αφορούν ανέργους και (υποτίθεται) την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τα οποία έχουν ολοκληρωθεί από το τέλος Νοεμβρίου δεν καταβάλλεται στους δικαιούχος το ποσό που έχει εγκριθεί.
Με απίστευτα επιχειρήματα οι υπηρεσίες του Υπουργείου της κας Αχτσιόγλου όπως «γίνεται έλεγχος», «μελετάμε όλα τα στοιχεία», «δεν έχουμε επαρκές προσωπικό» κλπ, αρνούνται να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες καταβολής των εγκεκριμένων ποσών, μέρος των οποίων έχουν ήδη εισπράξει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ).
Ένα Πρόγραμμα που είναι ύψους 14 εκ Ευρώ.
Ουσιαστικά το Υπουργείο Εργασίας και κατ' επέκταση το ελληνικό κράτος παρακρατεί και εκμεταλλεύεται κονδύλια που δεν του ανήκουν και προορίζονται για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων που ανοίγουν άνεργοι.
Το οξύμωρο είναι ότι οι άνεργοι έχουν προχωρήσει ήδη σε σύσταση επιχειρήσεων έχουν προκαταβάλλει τουλάχιστον το ΦΠΑ των εγκεκριμένων δαπανών και αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές με άμεσο κίνδυνο να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις που δημιούργησαν πριν καν τις ανοίξουν.
Μάλιστα το πρόγραμμα δεν δίνει τη δυνατότητα να συμμετοχής στην εταιρία που δημιουργεί ένας άνεργος, άλλων προσώπων φυσικών ή νομικών ώστε να υπάρχει μια κάποια δυνατότητα χρηματοδότησης.
Έτσι το Υπουργείο Εργασίας με τη στάση του υπονομεύει το πρόγραμμα και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε οι άνεργοι που υποτίθεται ότι ωφελούνται όχι μόνο να ξαναγίνουν άνεργοι, αλλά και να βρεθούν με τεράστια χρέη προς τρίτους και το δημόσιο, το οποίο μετά στα πλαίσια του «κοινωνικού του ρόλου» του θα κινήσει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
Νωρίτερα πάντως, στο στάδιο της επαγγελματικής συμβουλευτικής και της κατάρτισης, όλα είχαν κινηθεί με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, εγείροντας ερωτήματα για το αν το Υπουργείο Εργασίας ενδιαφερόταν για τους ανέργους ή για τα ΚΕΚ τα οποία εκτελούσαν την κατάρτιση κι ελάμβαναν αμοιβή για κάθε ωφελούμενο πολλαπλάσια από αυτή που ελάμβαναν οι ίδιοι οι άνεργοι.
Τα γνωρίζει άραγε όλα αυτά η υφυπουργός κα Ράνια Αντωνοπούλου;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης