Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και άλλων πιστωτών για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα - Έξοδος στις αγορές το 2018

tags :
Regling (ESM): Δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και άλλων πιστωτών για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα - Έξοδος στις αγορές το 2018
Το μήνυμα του Regling ειδικά προς την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο.....
Δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και των άλλων πιστωτών σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα τους επόμενους 18 μήνες.
Αυτό δήλωσε ο K. Regling μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό Υπουργό Οικονομικών, Luis de Guindos, ο οποίος θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, σε περίπτωση που ο J. Dijsselbloem δεν είναι Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας μετά τις προσεχείς εκλογές στα μέσα Μαρτίου.
Το μήνυμα του Regling ειδικά προς την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο.
ΔΝΤ, ΕΕ, ESM και ΕΚΤ έχουν ξεκάθαρα κοινή γραμμή για τα μέτρα που πρέπει να υλοποιήσει και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα.
Ο Regling επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει η έννοια δανειστές και ΔΝΤ αλλά μια ενιαία στρατηγική ως προς το ελληνικό πρόβλημα.
Προφανώς οι δηλώσεις αυτές βοηθούν σημαντικά και τον Schaeuble τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ και αποδυναμώνουν την επιχειρηματολογία ότι "η Γερμανία θέλει μονίμως το κακό της Ελλάδος"

Στην φωτογραφία αριστερά ο Luis de Guindos και δεξιά ο Regling



Τι έχει δηλώσει στην Süddeutsche Zeitung ο Regling

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Regling, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα πιθανόν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές δανεισμού στα μέσα του 2018».
«Η Ελλάδα θα σταθεί ξανά στα πόδια της και θα μπορεί να δανείζεται μόνη της από τις αγορές.
Εάν οι επόμενοι 18 μήνες αξιοποιηθούν καλά, είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα που θα χρειαστεί η Ελλάδα να εφαρμόσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ο Μηχανισμός να μπορεί να διασώζει μόνος του στο μέλλον τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χωρίς το ΔΝΤ.
Επί αυτού, διευκρίνισε ότι η περίπτωση της Ελλάδας διαφέρει, καθώς «έχουν γίνει ήδη συμφωνίες και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε θα μπορούν να πραγματοποιηθούν περαιτέρω πληρωμές (προς την Ελλάδα)».
«Αν δεν υπάρξει συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. (στο ελληνικό πρόγραμμα) αυτό θα έρθει σε αντίθεση με όσα έχουν συμφωνήσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με τα κοινοβούλια τους», υποστήριξε ο κ. Regling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης