Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Χωρίς δημοσιονομική επίπτωση τα μέτρα - Το επιβεβαίωσε και ο Moscovici

Τσακαλώτος: Χωρίς δημοσιονομική επίπτωση τα μέτρα - Το επιβεβαίωσε και ο Moscovici
Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία του Eurogroup απάντησε ο Ευ. Τσακαλώτος
Η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να περιορίσει τα επώδυνα μέτρα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, με φόντο τη σφοδρή αντιπαράθεση στον απόηχο του Eurogroup, o Ευκλείδης Τσακαλώτος επικαλέστηκε τις σχετικές δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Θα συζητήσουμε με τους θεσμούς όλα αυτά που η ΝΔ χαρακτηρίζει ιδεολογήματα της Αριστεράς.
Βάζουμε ψηλά το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, είναι διαθέσιμες οι βασικές πληροφορίες για τους πυλώνες της συμφωνίας που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.
«Το όλο πακέτο που διαπραγματευόμαστε θα το δείτε στο τέλος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.
«Είναι συγκινητικό που ανησυχείτε και σας έλειψα και θέλω να ευχαριστήσω τη ΝΔ», ανέφερε σκωπτικά ο υπουργός Οικονομικών.
 «Υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης.
 Όταν μιλά ο κ. Τζανακόπουλος, μιλά η κυβέρνηση».
«Όλα τα λεφτά ήταν μία λέξη του Μοσκοβισί στο Eurogroup: "net".
 Όταν περιμένει η αντιπολίτευση να πάρουμε μέτρα δισεκατομμυρίων, ο Moscovici ξεκαθάρισε ότι το πακέτο δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση».
Αν υπάρχει για παράδειγμα 1 δισ. μέτρων, θα υπάρχει και 1 δισ. μέτρων θετικών, που θα επιστρέφουν χρήματα στην οικονομία.
Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι θα χάσουν, αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να μειωθούν όσο γίνεται οι χαμένοι, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Η στρατηγική της ΝΔ να βάλει όλα τα αβγά στο καλάθι ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, βγήκε λάθος, υποστήριξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης