Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Προβληματισμός και ανησυχία στην αγορά για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Προβληματισμός και ανησυχία στην αγορά για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης
Η Συνομοσπονδία «καταδικάζει απερίφραστα» το θέμα της αντικατάστασης μέρους του μισθού των εργαζομένων από κουπόνια
Για προβληματισμό και ανησυχία στην αγορά σε ό,τι αφορά στην καθυστέρηση για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης καθώς «όσο ο καιρός περνάει, τόσο η οικονομία θα πιέζεται και οι στόχοι που έχουν στηριχθεί όλες οι προβλέψεις θα πάνε περίπατο».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) υπογράμμισε ότι προτεραιότητα στην ατζέντα των διεκδικήσεων της ΕΣΕΕ είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης και να βρεθούν λύσεις για το πολύ κρίσιμο ζήτημα της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ χαρακτηρίζει ως αντίδοτο «στο παρατηρούμενο τέλμα», την όσο το δυνατόν ταχύτερη ψήφιση και εφαρμογή του Νομοσχεδίου για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Επίσης, τονίζει πως η Συνομοσπονδία «καταδικάζει απερίφραστα» το θέμα της αντικατάστασης μέρους του μισθού των εργαζομένων από κουπόνια, όπως επίσης και ανάλογες πρακτικές που είναι παράνομες, «καθώς κινούνται στη σφαίρα της αδήλωτης εργασίας, δημιουργούν σοβαρότατα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα και συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό προς τις ομοειδείς επιχειρήσεις που πληρώνουν κανονικά τους εργαζόμενούς τους».
«Δεν πρόκειται για νέα ήθη αλλά για τρόπους που εφευρίσκουν κάποιες εταιρείες ώστε να ξεφύγουν από την φοροασφαλιστική καταιγίδα του κράτους.
Γι' αυτό και το κράτος με τη σειρά του οφείλει να διαμορφώσει ένα δίχτυ προστασίας για όσες επιχειρήσεις αποστρέφονται αυτή την "επικίνδυνη" μόδα και καταβάλλουν κανονικά τη μισθοδοσία στους εργαζομένους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κορκίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης